arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
skinrolla-2

Perspresentatie Skinrölla

6 jaar na de lancering van de Medik8 Dermaroller presenteert Medik8 zijn nieuwe titanium roller, de Skinrölla. Behalve een aantal aanpassingen (lees: afneembare roller) valt vooral de nieuwe naam op. Hans Bolder, director Medik8: “De Skinrölla is de opvolger van de oude Medik 8 Dermaroller. We maken met de Skinrölla een heel duidelijk onderscheid tussen de verschillende dermarollers die er op de markt zijn.”

Toverstokje

De Dermaroller wordt echt gezien als een toverstokje en sinds Daphne Deckers heeft geroepen dat ze haar mooie huid te danken heeft aan dit product, is het echt een hype. Ondanks dat zijn we wel heel drastisch in ons standpunt: dermarollers met een lengte van 0,2 en 0,3 mm zijn alleen voor thuisgebruik. Langere naaldjes zijn in principe niet toegestaan, behalve als de behandeling wordt gedaan door een huidtherapeut of schoonheidssalon, dus bij een specialist. Het is absoluut niet de bedoeling dat mensen thuis gaan rollen met lengtes van 1.0 of zelfs 1,5 mm.”

skinrolla-3

En behalve dus de nieuwe Skinrölla is de overtuiging van Medik8 dat je er met rollen alleen niet bent. Hans: “Het is niet alleen het rollen dat belangrijk is ook wat je tijdens het rollen gebruikt, speelt een grote rol. Je hebt ook vitamines A’s, B, C en Growth Factor nodig wil je huidverbetering krijgen. En ook je huid de kans geven om te herstellen is een essentieel onderdeel in de strijd tegen rimpels.”

skinrolla-1

Dermaroller veroorzaakt huidveroudering?

Dat de Skinrölla juist huidveroudering veroorzaakt spreekt Hans tegen: “Als je het maar niet te vaak doet. Niet meer dan 2 à 3 per week en hou je ook aan de voorgeschreven lengtes van de naaldjes. Dermarollers zijn echt bedoeld om hooguit 2-3 keer per week te gebruiken. Maximaal. En alleen als je daarbij ook nog een dermaroller gebruikt met een lengte van maximaal 0,3 dan komt hij niet diep genoeg, waardoor je er zeker van kan zijn dat je de huidbarrière niet kapotmaakt. Hiermee prikkel je de opperhuid en niet meer dan dat.”

skinrolla-4

Hans: “Natuurlijk kun je de huid schade toebrengen als je dermarollers gebruikt met een lengte van 0,5 en zelfs 1,0 mm. Dan creëer je namelijk een huid die zichzelf niet meer zonder hulp gaat herstellen. Daarom zijn we ook zo blij met onze nieuwe naam. Hiermee nemen we afstand van de dermarollers die door de onjuiste lengte de huid juist beschadigen. Als je het goed gebruikt, met de juiste producten heb je namelijk echt een toverstafje.”

Skinrölla is vanaf mei te koop in Nederland. Ik zal de komende weken de roller gaan gebruiken voor een uitgebreide review zodra hij verkrijgbaar is.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram