arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics

Op zich klinkt de gedachte om mijn rimpels te laten stikken redelijk aanlokkelijk, maar het is juist de bedoeling om ze te laten ‘ademen’. Minerale make-up speelt in op die behoefte van de huid en is niet voor niets de laatste jaren steeds populairder. Deze make-up zorgt er namelijk voor dat ondanks foundation, concealer en poeder je huid toch nog kan ademen. Maar minerale make-up heeft ook een SPF-factor en biedt je daarnaast dus ook gelijk maximale bescherming tegen de zon (lees: minder rimpels).

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics-7

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics

Susan Posnick is de make-up artist in Amerika van wereldberoemde sterren zoals Cindy Crawford en Reese Witherspoon en was maandag in Nederland om haar minerale make-up in ons koude kikkerlandje te introduceren. Ze ontwikkelde haar eerste eigen cosmeticaproduct nadat er bij haarzelf huidkanker was geconstateerd.

De visie achter de make-up van Susan Posnick is heel eenvoudig. Deze producten bevatten titaniumdioxide en zinkoxide en dit zijn de beste natuurlijke zonnefilters die er beschikbaar zijn. Volgens Susan is zonnebescherming echt voor iedereen, jong en oud, het allerbelangrijkste voor je huid. Alle producten van Susan Posnick hebben daarom een uva (aging) en uvb (burning) met een hoge SPF van minimaal 30.

Maar haar minerale make-up is ook verrijkt met vitamine A en E en de make-up is anti-bacterieel. Hierdoor kan je haar beroemde COLORFLO foundation gewoon gebruiken net na bijvoorbeeld een chemische peeling. Zinkoxide beschermt je niet alleen tegen de zon, maar heeft ook een ontstekingsremmende eigenschap en is ook nog eens geweldig voor je huid als je bijvoorbeeld last hebt van rosacea (vernauwde bloedvaatjes) of acne. Het gaat een beetje te ver om te zeggen dat je  je met deze minerale make-up kan slapen, maar de meeste producten zijn zo puur dat ze overdag in ieder geval niet je poriën zullen verstoppen.

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics-5

Perspresentatie minerale make-up Susan Posnick Cosmetics

Een ander groot voordeel van deze minerale make-up is dat het niet zomaar in je rimpels gaat zitten (jippie). Zo ontwikkelde Susan Posnick de populaire COLORFLO. Net zoals elke vrouw was Susan voor zichzelf op zoek naar een ‘ontzichtbare’ foundation. Maar vanwege haar geschiedenis met huidkanker, wilde ze dat deze foundation ook nog eens een sunblock zou hebben. Ze kon dit niet vinden op de Amerikaanse markt en dus besloot ze hem zelf te ontwikkelen.

Colorflo

COLORFLO

COLORFLO is geen poeder, maar een foundation in poedervorm. Vooral met fijne lijntjes en rimpels is het vinden van de juiste foundation een ramp en maakt het je rimpels vaak eerder zichtbaar dan dat je ze camoufleert. En al helemaal nu de lente voor de deur staat en de temperaturen (hopelijk) iets oplopen. COLORFLO is namelijk water- en zweet resistent. Je kunt deze foundation dus gebruiken op vakantie, op het strand of in het zwembad, want zelfs in het water heb je met dit product nog 40 minuten bescherming tegen de zon.

Susan Posnick Cosmetics heeft naast de beroemde COLORFLO ook nog concealers, blushers, oogschaduw, en lipsticks. Je rimpels laten ademen is niet goedkoop. Zo kost de minerale foundation 69 euro en ben je voor de andere minerale make-up zo rond de 30 euro kwijt. Voor meer informatie over de producten van Susan Posnick kun je terecht op de website van hbcare.nl

Furrow op Instagram