arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pashokjestrauma

PERSOONLIJKE COLUMN: Pashokjestrauma

September. Hierbij verklaar ik het bikiniseizoen officieel voor gesloten. Thank God Halleluja. Ondanks dat ik ietwat opzie tegen de herfstachtige dagen ben ik ook wel opgelucht dat de zomer ten einde is en ik mezelf weer in ietwat verhullende kleding kan hijsen.

Pashokjestrauma

Voor mijn borstvergroting was het helemaal kommer en kwel, maar zelfs met 75D en twee keer sporten per week voel ik me gewoon nog steeds niet gemakkelijk in bikini. Dat beperkt zich trouwens niet tot het strand, maar mijn trauma begint eigenlijk al bij de aanschaf. Met kleren aan heb ik al genoeg op mezelf aan te merken, maar zodra ik in TL-verlichting vanboven een bikini moet passen is het hek helemaal van de dam.

Je zou toch verwachten dat het voornaamste doel van een pashokje is om je zo veel mogelijk items te laten kopen. Toch blijft ik het knap lastig vinden om in een benauwd hokje (met stofwolken in de hoek) een beeld te schetsen van hoe ik in mijn nieuwe bikini over het strand flaneer. In mijn geval aan het zwembad van de Franse camping zit, maar toch.

Mooiste pashokje ter wereld

Nu hoef je het ook weer niet zo gek te maken als de paskamers van Ralph Lauren in New York. Kosten noch moeite zijn daar gespaard om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je wilt er praktisch wonen. Met een glas champagne in je ene hand kun je ondertussen kijken in welk licht jouw 'putten' het best tot zijn recht komen. Zo is er het Fifth Ave Daylight (lichtgeel), East Hampton Sunset (warm oranje) en Evening at the Polo Bar (paars).

O, en als je geen zin hebt in een bemoeizuchtige verkoopster die je probeert te overtuigen dat die knellende bikini je op het lijf is geschreven: via een smart screen kun je een andere kleur of maat aanvragen. Negeer even het feit dat diezelfde verkoopster de juiste maat nog wel moet komen brengen. Je kan er zelfs tips krijgen voor bijpassende (en bedekkende) accessoires. Ook hier moet de verkoopster er wel weer aan te pas komen.

Een nieuw seizoen vraagt natuurlijk om de aanschaf van een nieuwe garderobe. En dus zit er niks anders op dan weer hetzelfde pashokje in te duiken met niet-sluitende gordijnen en stofwolken. Maar op een of andere manier is het daar ineens een stuk beter vertoeven in de herfst. Het is er zelfs zo leuk dat je je bijna gaat verheugen op de kou, wind en regen.

Furrow op Instagram