arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gelukkig nieuwjaar 2018

PERSOONLIJKE COLUMN: Gelukkig Nieuwjaar!

Geen (echte) goede voornemens: ik ben 10 jaar geleden gestopt met roken, drinken doe ik niet, meer sporten zou ongezond zijn en afvallen is ook niet echt nodig.
Toch wil ik het moment niet helemaal aan me voorbij laten gaan en heb ik me voorgenomen om nog meer te leven in het ‘nu’. Een redelijk open deur, maar de tijd gaat zo snel.

Als ik later groot ben

Sowieso is 2018 een bijzonder jaar, omdat dat het jaar is waarin ik 40 jaar word. Vroeger keek ik reikhalzend uit naar het moment ‘als ik later groot ben’ en volgens mij ben ik nu op dat punt aangekomen.

Ondanks de hamsterwangen zit ik goed in mijn vel, beter dan ooit zelfs. Eén van de voordelen van bijna veertig zijn: je wordt een stuk zekerder.

Maar het leven begint bij veertig, toch? Ik probeer het te relativeren en dankbaar te zijn dat ik 40 jaar mag worden, maar nondeju wat voelt het oud.

Hotter Than My Daughter

Voor mijn gevoel ben ik nog steeds dat kleine meisje, al denken mijn kinderen daar anders over. Dansen en kussen in het openbaar is niet toegestaan en bij sommige kledingstukken krijg ik van mijn oudste puberdochter het dreigement dat als ik daarin naar buiten ga, ze me opgeeft voor ‘Hotter Than My Daughter’.

Gelukkig kan ik erom lachen, want ik zit goed in mijn vel. Ondanks de hamsterwangen misschien zelfs wel beter dan ooit. Eén van de voordelen van bijna veertig zijn: je wordt een stuk zekerder.

Voordat mijn goede voornemen over leven in het nu al op de eerste dag van het nieuwe jaar in het water valt, moet ik me niet al te veel bezighouden met mijn veertigste verjaardag, maar vooral nog even genieten van het feit dat ik nog een halfjaar lang 39 jaar ben.

Om te voorkomen dat de tijd voorbijvliegt, schijnt het zo te zijn dat je zo veel mogelijk nieuwe dingen moet ondernemen.
Helaas zijn nieuwe dingen niet aan mij besteed (zie column: Burgertrut) en laat ik het liefst alles zo veel mogelijk bij het oude.

Dus ik hoop dat ik volgend jaar net zo veel van mijn gezin mag genieten, met hetzelfde plezier aan Furrow mag werken en regelmatig tips in Koffietijd mag geven over mooi oud worden. En met dat nieuwe dingen ondernemen komt het ook wel goed: ik word tenslotte maar één keer 40 jaar.

Gelukkig Nieuwjaar!

Furrow op Instagram