arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Een ode aan 40+

PERSOONLIJKE COLUMN: Een ode aan 40+

Ik ben niet dronken, niet stoned of onder invloed van andere verboden middelen terwijl ik dit zeg, maar het is stiekem best leuk om ouder te worden, toch?

Alleen al het feit dat je nooit meer naar school hoeft, is op zich al een feestje waard. Nooit meer Franse woordjes leren, nooit meer naar gymnastiek (en de daarbij behorende gênante momenten), nooit meer met een natte spijkerbroek in de les zitten en nooit meer huiswerk.

Volgens mij besteedde ik trouwens meer tijd aan het 'aardig gevonden worden' dan aan mijn huiswerk. Met terugwerkende kracht schaam ik me voor alle moeite die ik heb gedaan om bij het populairste meisje van de klas in de gratie te vallen.
Om nog maar te zwijgen over de andere onzekerheid die bij deze periode in je leven hoort: hij houdt van me, hij houdt niet van me, hij houdt van me, hij houdt niet van me...

Dan maar wat grijze haren, stijve gewrichten en fluiten de bouwvakker wat minder. #ikvindjullietochlelijk #sindswanneermaakikmedrukomwatiemandmeteenbilspeetvanmijvindt.

Stijve gewrichten

Eigenlijk is het allemaal best goed geregeld: het verval aan de buitenkant wordt ruimschoots gecompenseerd door de groei aan de binnenkant. Zelf bepalen hoe laat je thuiskomt, zelf bepalen wat je aantrekt, zelf bepalen wat je eet en zelf bepalen wat je doet.

Negeer even het feit dat je nu een heel huishouden moet runnen, maar het is toch ook lekker om niet meer je kamer te hoeven opruimen? Of verplicht de afwas te moeten doen?

Kwaliteit

Natuurlijk vind ik het nog steeds belangrijk om leuk gevonden te worden. Als ik foto's op Facebook voorbij zie komen van een etentje waar ik kennelijk niet voor uitgenodigd was, dan is dat nog steeds niet fijn, maar de druk is er wel vanaf.

Ook het aantal vriendinnen speelt een ondergeschikte rol: liever 5 beste vriendinnen, dan een volledige #girlssquad van 20 meiden. Ik heb überhaupt toch helemaal geen tijd om al die sociale contacten te onderhouden. Kwaliteit vs. kwantiteit.
Geniet ook even van het feit dat je op een leeftijd bent dat je met diezelfde vriendinnen alcohol mag drinken, ongelimiteerd wijn kan drinken op het terras en zelf mag bepalen hoe laat je thuiskomt. Alleen jammer dat je daar wel een aantal dagen voor nodig hebt om te herstellen.

Oud wijf

Ik klink waarschijnlijk als een oud wijf, maar de (innerlijke) rust die het ouder worden met zich mee brengt is ook wel echt lekker. Niks moet, alles mag. Dan maar wat grijze haren, stijve gewrichten en fluiten de bouwvakkers maar niet meer. #ikvindjullietochlelijk #sindswanneermaakikmedrukomwatiemandmeteenbilspeetvanmijvindt.

Furrow op Instagram