arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dertien-in-een-dozijn

PERSOONLIJKE COLUMN: Dertien in een dozijn-type

Je kan veel over me zeggen, maar niet dat ik een dertien in een dozijn-type ben. Tijdens mijn jeugd werd ik al regelmatig gepest vanwege mijn merkwaardige kledingkeuze (Oilily) en nog steeds hou ik ervan om uit de band te springen. Mocht je iemand in het centrum van Amsterdam zien lopen met lang blond haar, een veel te grote camelkleurige jas en gouden schoenen met parels, dan is de kans groot dat ik het ben.

Het hoogste woord

Maar als ik nu alleen qua kleding een opvallende verschijning zou zijn... Op één of andere manier heb ik in gezelschap ook altijd het hoogste woord. Ik heb mezelf trouwens regelmatig voorgenomen om niet overal het voortouw te nemen, maar ondanks deze goede voornemens hou ik dat vaak maar 10 minuten vol. En dat wordt me niet altijd in dank afgenomen.

Ik maak me er zelf ook schuldig aan: zo vind ik Nikkie Plessen stom en Sylvie Meis arrogant, zonder ze ooit ontmoet te hebben.

Deze karaktereigenschap is trouwens niet nieuw, want hij speelt me al mijn hele leven parten. Opvallen betekent namelijk ook vaak dat je buiten de groep valt.

Op (bijna) veertigjarige leeftijd weet ik dat je niet door iedereen aardig gevonden kan worden, maar als puber kan je daar behoorlijk onzeker van worden.
Ik heb het echt geprobeerd hoor om als grijze muis door het leven te gaan, maar vaak had dit een averechts effect of viel ik binnen de kortste keren door de mand.

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik inmiddels op een leeftijd ben beland dat het me weinig kan schelen of je me wel of niet aardig vindt, maar ik heb stiekem nog de droom om ooit het populairste meisje van de klas te zijn.

Niet-dertien in een dozijn-type

Het is trouwens heel makkelijk om een hekel te hebben aan een 'niet-dertien in een dozijn-type'. Of in ieder geval je mening te vormen. Ik maak me er zelf ook schuldig aan: zo vind ik Nikkie Plessen stom en Sylvie Meis arrogant, zonder dat ik ze ooit ontmoet heb.
En dat mensen mij oppervlakkig vinden is ook niet zo gek, aangezien ik openlijk toegeef dat ik botox en fillers gebruik en mijn borstvergroting op YouTube deel met de rest van Nederland.

Het lijkt misschien alsof ik altijd zeker van mijn zaak ben en naast mijn gouden schoenen met parels loop, maar niets is minder waar. Ik wou ook dat ik kon zeggen dat ik inmiddels op een leeftijd ben beland dat het me weinig kan schelen of je me wel of niet aardig vindt, maar ik heb stiekem nog de droom om ooit het populairste meisje van de klas te zijn.

Ik denk dat ik eerder de hoop moet hebben dat iedereen om mij heen op een leeftijd is beland dat ze me aardig vinden, juist omdat ik geen dertien in een dozijn-type ben.

Furrow op Instagram