arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
White Caviar Illuminating Pearl Infusion

PERSOONLIJKE COLUMN: Als het zo duur is, dan moet het toch wel werken?

Ik ben een luxepoes. En niet zo maar een luxepoes, eentje in zijn ergste soort. Van jongs af aan heb ik al een zwak voor dure merken zoals Chanel, Dior en Dolce & Gabbana. En dat werkt ook door in mijn voorkeur voor luxecrèmes. Zonder ze überhaupt geprobeerd te hebben word ik al blij van La Prairie Cellular Cream Platinum Rare (936,67 euro), Sensai Ultimate the Cream (726,00 euro) of Sisley Supremÿa La Nuit (536,00 euro). O, en het Valmont l'Elixir des Glaciers votre Visage met een prijskaartje van 520 euro heeft ook een enorme aantrekkingskracht.

Tegen beter weten in is er een altijd een stemmetje in mij dat zegt: "Als het zo duur is, dan moet het toch wel werken?" Nogmaals met de nadruk op 'tegen beter weten in', maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat een crème van meer dan 500 euro helemaal niks doet voor je huid.

Wetende dat witte kaviaar behoort tot de meest exclusieve soort ter wereld, geloof ik meteen dat dit ingrediënt je huid beschermt tegen schadelijke stoffen en bijdraagt aan het verminderen van een doffe uitstraling. En de kiloprijs van 271.000 euro voor witte kaviaar verklaart ook meteen waarom de crème 458 euro euro kost.

Goedkope crème

Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit een goedkope crème heb gebruikt. Er staat me vaag iets bij van Nivea Q10, maar dat heb ik waarschijnlijk verdrongen. Mijn geheugen gaat terug naar het jaar 1994 toen ik op zestienjarige leeftijd van mijn eerste salaris een moisturizer van Shisheido kocht.

Ik moet toegeven dat mijn eerste ervaring met luxeskincare wel ietwat teleurstellend was. Zo gelukkig als ik was toen ik de La Prairie Anti-Aging Stress Cream cadeau kreeg, zo ongelukkig was ik toen bleek dat ik er pukkels van kreeg. Met de kennis van nu snap ik dat deze crème op dat moment iets te vol was en dat een antirimpelcrème misschien niet helemaal geschikt is om te gebruiken als je net twintig bent.
In de hoop dat het een momentopname was, heb ik hem zeker nog 10 keer geprobeerd, maar nadat mijn huid elke keer weer in opstand kwam heb ik met pijn in mijn hart de strijd moeten opgeven en hem in de prullenbak gegooid.

Witte kaviaar

Ook na het spraakmakende artikel in 2013 waarin Nivea beter uit de verf kwam dan Crème de La Mer is mijn voorliefde voor dure huidverzorgingsproducten niet verminderd en maakt mijn hart bijvoorbeeld nog steeds een sprongetje als ik het zojuist gelanceerde White Caviar Illuminating Pearl Infusion van La Prairie in mijn handen heb. Wetende dat witte kaviaar behoort tot de meest exclusieve soort ter wereld, geloof ik meteen dat dit ingrediënt je huid beschermt tegen schadelijke stoffen en bijdraagt aan het verminderen van een doffe uitstraling. En de kiloprijs van 271.000 euro voor witte kaviaar verklaart ook meteen waarom hij 458 euro euro kost.

Daar komt bij dat ik inmiddels op een leeftijd ben gekomen (check: bijna 40 jaar) dat mijn huid allang niet meer protesteert tegen La Prairie, sterker nog, hij zuigt hem op. Ik zou natuurlijk een totaal niet objectieve review kunnen schrijven, maar in plaats daarvan ga ik met de billen bloot en beken ik dat ik ook maar gewoon een mens ben.

Furrow op Instagram