arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pdo-draadjes-4

PDO draadjes

Nieuwste trend op het gebied van anti-aging zijn de zogenoemde PDO-threads (lees: PDO draadjes). Met deze draadjes kun je niet alleen rimpels verminderen, maar ook je wenkbrauwen liften, de kaaklijn verstrakken, rokerslijntjes opvullen en de marionettenlijn behandelen.

Aangezien deze behandeling relatief nieuw is in Nederland worden op dit moment de eerste Nederlandse artsen opgeleid. De Poolse arts Lukasz Preibisz, expert in PDO-draadjes, was dit weekend in Nederland om de 5 cosmetisch artsen Lidy Knigge, Avi Roopram, Lany Pradjarahardja, Don Smeets en Merel Lisa Eefting de kneepjes van het draadjesvak te leren.

pdo-draadjes-1

PDO draadjes

Deze PDO draadjes zijn trouwens geen vervanging voor fillers en botox, maar moet je echt zien als aanvulling op de reeds bestaande behandelingen. Cosmetisch arts Lidy Knigge: “Er zijn bepaalde indicaties waarbij je soms net iets meer resultaat wilt behalen. Zo kun je de wenkbrauwen natuurlijk enigszins liften door ze met botox te behandelen, maar dit werkt niet altijd voor iedereen.”

Combineer je bijvoorbeeld een botoxbehandeling met de PDO-draadjes dan kun je de wenkbrauwen liften en creëer je een heel natuurlijk én vooral heel langdurig resultaat. Lidy: “De PDO threads liften niet alleen, maar stimuleren ook de aanmaak van collageen. Hierdoor houdt het resultaat ongeveer 2 jaar aan.”

pdo-draadjes-7

PDO-draadjes

De 5 artsen zijn het er unaniem over eens: De PDO-draadjes hebben een enorme toegevoegde waarde en kunnen uitstekend worden gecombineerd met de behandelingen die er nu al zijn. Cosmetisch arts Don Smeets: “Wil je je kaaklijn verstrakken, dan moet je vaak heel veel fillers gebruiken (lees: 4 ml). Niet iedereen wil zo veel volume in het gezicht en vergeet niet: het is ook vaak een redelijk dure ingreep. Door bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid fillers met twee PDO-draadjes te combineren, verstrak je ook de kaaklijn. Je hoeft alleen op deze manier veel minder volume toe te voegen.”

En ook onder de ogen kunnen de draadjes van pas komen. Lidy: “Het gebied onder de ogen blijft af en toe lastig te behandelen. Zo is de kans op blauwe plekken groot en bestaat de kans dat je na de behandeling last hebt van zwelling.” 

pdo-threads

De PDO draadjes zijn er in allerlei soorten en maten en met de kleinste variant kun je ook heel goed de fijne lijntjes en kraaienpootjes onder de ogen behandelen. Lidy: “Deze draadjes trekken geen vocht aan, waardoor je minder kans hebt op de gevreesde bijwerkingen.”

Wil je meer informatie over deze behandeling? Er zijn op dit moment 9 klinieken in Nederland waarbij de behandeling met draadjes plaatsvindt:

De cosmetisch artsen zijn er helemaal klaar voor. Durf jij al aan de PDO-draadjes?

Furrow op Instagram