arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Oud & Nieuw slecht voor je rimpels

Oliebollen en champagne slecht voor je rimpels

Ik wil je niet alle feestvreugde van vanavond ontnemen, maar als iets slecht is voor je rimpels dan is het Oud & Nieuw. Een combinatie van oliebollen, champagne en slaaptekort zorgen ervoor dat je het nieuwe jaar al gelijk een rimpelachterstand hebt.

Natuurlijk is het maar één avondje per jaar (toch?) dat je extra laat naar bed gaat, je champagne drinkt alsof het limonade is en de oliebollen en appelflappen zijn vanzelfsprekend het dessert op Oudejaarsavond. Lijnen doen we in 2013 wel weer dus die paar oliebollen en appelflappen zijn dan ook nog eens extra lekker, omdat je ze eindelijk zonder schuldgevoel eet (want ‘morgen begin ik’).

Oliebollen en champagne slecht voor je rimpels

Toch zijn het de oliebollen en de champagne die dramatisch zijn voor je rimpels. Oliebollen zijn goddelijk, maar wel een mix van koolhydraten, slechte vetten en suikers. Het zijn vooral de slechte koolhydraten in de oliebol en de suiker die rimpels veroorzaken. Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in suiker en suiker gaat verbindingen aan met bepaalde stoffen in de huid die op hun beurt weer jouw collageen en elastine beschadigen. In een studie die in 2007 verscheen in het British Journal of Dermatology werd aangetoond dat dit ‘versuikeringseffect’ zichtbaar wordt vanaf je 35ste. En een glas rode wijn mag dan bomvol antioxidanten zitten, teveel alcohol kan de huid juist versneld verouderen… Oeps.

Nou snap ik dat oliebollen en champagne bij Oud & Nieuw horen en je kan moeilijk op Oudejaarsavond om 20:00 uur in bed gaan liggen terwijl het feest in volle gang is. Je gaat waarschijnlijk spontaan fronsen bij de gedachte.

Maar wat kan je wel doen om op 2013 niet meteen vol rimpels te beginnen?

  • Geniet met mate, dus hou het bijvoorbeeld bij één oliebol en één glas champagne
  • Drink zo min mogelijk alcohol en kies het liefst voor rode wijn
  • Snack gezond. Kies voor cherrytomaatjes, noten en bijvoorbeeld pure chocolade.
  • Hoe laat het ook is, hoe tipsy of moe je ook bent, reinig je gezicht! Ga vooral niet slapen met make-up op.
  • Slaap vanaf 2013 altijd op je rug
  • Haal morgenochtend je gezicht uit de kreukels met een warme doek.

En hou Furrow morgen in de gaten, want 2013 gaat van start met een geweldige winactie. In samenwerking met Hannah geven we morgen 3 x een Hannah Body Travel Kit ter waarde van 49,90 euro weg om 2013 in ieder geval zo rimpelloos mogelijk te beginnen. Iedereen alvast een rimpelloos 2013 toegewenst!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram