arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
oranje-door-zelfbruiner-1

Oranje door zelfbruiner

Een zelfbruiner is nooit helemaal zonder risicio. Het kan namelijk even duren, voordat je resultaat ziet. En kan het dus zomaar gebeuren dat je door overenthousiasme in het begin opeens met een net iets te oranje gezicht zit opgescheept. De hulptroepen staan klaar: 5 tips tegen oranje door zelfbruiner:

Salicylzuur

Huidcellen verwijderen zonder al te veel geweld is hét geheim. Vaak doet een washand met water ook al wonderen, maar als je daarna ook nog eens met salicylzuur in de weer gaat, is de kans groot dat je al het ergste eraf hebt gehaald. Salicylzuur verwijdert (dode) huidcellen, maar neemt in het geval van te veel zelfbruiner ook zeker een groot gedeelte van je ongewenste oranje gloed mee.

oranje-door-zelfbruiner-4

Citroen

Heb je geen salicylzuur in huis, dan zou een masker van citroen wel eens de oplossing voor je oranje gezicht kunnen zijn. Knijp het sap van een citroen uit op een wattenschijfje en wrijf dit uit over je gezicht. Laat het minimaal 5 minuten intrekken en spoel je gezicht af met een washandje en warm water. Drie tegen één dat het oranje in een acceptabele zalmkleur is veranderd.

Melk

Met behulp van warmte kun je ervoor zorgen dat je poriën zich openen. Duik in een heet bad en voeg er een glas (of in geval van totale nood een heel pak!) melk aan toe. Melkzuur exfolieert de huid en zorgt ervoor dat cellen zich sneller vernieuwen. Hoofd onder water en hopen maar dat de melk ook meteen voor huidverjonging zorgt.

oranje-door-zelfbruiner-2

Droog borstelen

Ook droog borstelen doet wonderen. Voor je lichaam weliswaar, want voor je gezicht is dit net iets te veel geweld. Combineer het droog borstelen met een beetje kokosolie, hierdoor verwijder je het bruin zonder zon vaak net iets makkelijker. Met 10 minuten droog borstelen kun je de oranje gloed verminderen, maar doe het met beleid, want anders zit je met een rode huid opgescheept.

Aceton

Is er echt nood aan de man, en heb je alle bovenstaande middelen geprobeerd, dan kan aceton als laatste redmiddel worden ingezet. Natuurlijk in verdunde vorm, want als iets slecht voor je huid is, dan is het aceton wel.

Furrow op Instagram