arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
oorzaak-wallen-ogen-2

Oorzaak wallen onder je ogen

Oorzaak wallen of donkere kringen

Wallen of donkere kringen: één pot nat zul je denken, maar als je ervan verlost wilt worden, zul je toch eerst moeten achterhalen of er bij jou sprake is van een wal of van een donkere kring. Behalve dat er een groot verschil is tussen een wal en een donkere kring, vraagt elke ‘wal‘ ook om een andere aanpak.

Zwelling onder je ogen

Word je ’s ochtends wakker met vocht onder je ogen, dan is er sprake van wallen. Je kunt ze in eerste instantie proberen te verminderen door minder zout te eten en de wijn iets vaker te laten staan. Voor beide geldt namelijk dat ze maar al te graag vocht vasthouden, dus ook onder je ogen.

Mocht dat niet helpen dan is er nog de mogelijkheid van slapen met een extra kussen om vochtophoping onder je ogen te voorkomen of het wegmasseren van je wallen, al dan niet met behulp van ijsklontjes of een koude lepel (check: tips tegen wallen).

Helpt niks en heb je constant ‘zakjes’ onder je ogen, dan is er waarschijnlijk geen sprake van vocht, maar eerder om vetophopingen. Dan zit er niks anders op dan een bezoek aan de plastisch chirurg om te bekijken wat de mogelijkheden voor een onderooglidcorrectie zijn.

Vind je een operatie net iets te drastisch en wil je het liever met make-up oplossen, breng dan eventueel concealer aan in de schaduw om ze zo minder op te laten vallen. Probeer trouwens nooit je wallen te camoufleren, want hierdoor bereik je juist het tegenovergestelde effect.

Dunne huid onder ogen

Leeftijd kan ook gewoon de achterliggende oorzaak van jouw wallen zijn. Of in dit geval: donkere kringen. Een dunne huid in combinatie met volumeverlies kan ervoor zorgen dat de bloedvaten onder je ogen ineens goed te zien zijn. Vitamine A-zuurcrème of een oogcrème met retinol biedt uitkomst tegen deze donkere kringen. Door je huid met behulp van deze crèmes te verstevigen, worden eventuele bloedvaten minder zichtbaar.

Let op: ga niet te enthousiast van start. De bijwerkingen van vitamine A-zuurcrème en retinol zijn niet mis, en al helemaal niet bij de gevoelige huid onder je ogen.

oorzaak-wallen-ogen

Pigment

Donkere kringen onder je ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een teveel aan pigment. Worden jouw donkere kringen niet minder als je erop drukt, dan is er geen sprake van doorschijnende bloedvaten, maar het gaat om een verkleuring van je huid.

Natuurlijk moet je met behulp van een zonnebrandcrème erger voorkomen, maar daarnaast zou je kunnen overwegen om, in het geval van oppervlakkige pigment een huidoplichtende crème te gebruiken. Ligt het probleem dieper, dan kan een laserbehandeling uitkomst bieden.

Wil je ‘het probleem‘ liever met make-up oplossen, kies dan voor een concealer met een gele of een perzikkleurige ondertoon om je donkere kringen te verdoezelen.

Holle ogen

Ook afvallen kan voor donkere kringen zorgen. Met behulp van een concealer en highlighter kun je je ogen minder hol laten lijken (vergeet ook je binnenste ooghoeken niet!), maar wil je permanent van deze donkere kringen verlost worden, dan zit er niks anders op je heil te zoeken in fillers met hyaluronzuur.

Voor elke wal of donkere kring geldt trouwens wel dat goed slapen, voldoende water drinken, geen alcohol en weinig tot geen koffie wonderen doet.

Furrow op Instagram