arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ooglidcorrectie-2

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Zodra je te maken krijgt met de zwaartekracht, kun je een filler gebruiken om bijvoorbeeld je kaaklijn weer te verstrakken of om je wangen te liften. Maar bij hangende oogleden is dit een heel ander verhaal. Dan zul je toch echt naar de plastisch chirurg moeten (lees: snijden) om het probleem ‘hangende oogleden‘ op te lossen.

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep en naast botox en fillers één van de meest populaire behandelingen. Plastisch chirurg Esther Mesters legt alles over deze ingreep uit:

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een behandeling waarbij overtollige huid bij het bovenste- of onderste ooglid wordt verwijderd. Deze ingreep duurt ongeveer 30 minuten en je hoeft voor deze behandeling dus ook niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.

Volgens Esther krijgen enorm veel mensen te maken met hangende oogleden: “Zo’n 70% van de bevolking. Vooral bij vrouwen komt het veel voor. Bij mannen zijn vaak niet de oogleden, maar de wenkbrauwen het probleem.”

Volgens Esther is leeftijd één van de oorzaken van hangende oogleden, maar komt het ook wel bij jonge mensen voor. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen die hangende oogleden heeft er ook daadwerkelijk iets aan laat doen. “Niet iedereen heeft er ook daadwerkelijk last van. Klachten zoals vermoeide of droge ogen, maar ook huidirritatie van de oogleden zijn vaak een reden voor een ooglidcorrectie.”

Ook als je geen lichamelijke klachten hebt, maar je er voor je gevoel altijd moe uitziet kom je voor een ooglidcorrectie in aanmerking. “Het is eigenlijk heel simpel: als je je arcadeboog niet meer ziet, dan zou je voor deze behandeling kunnen kiezen.”

ooglidcorrectie-3

Downtime ooglidcorrectie

De ingreep zelf is niet alleen eenvoudig, ook ben je in principe vrij snel weer hersteld en kun je vaak binnen een week weer aan het werk. Door deze korte downtime is de behandeling ook zo populair. “Probeer wel de eerste week na de operatie zo weinig mogelijk afspraken te plannen. En vooral net na de ingreep is het heel belangrijk om de ogen zo veel mogelijk te koelen. De eerste 36 uur moet je je ogen elk uur minimaal 20 minuten koelen om zwelling te voorkomen.  En het is belangrijk dat je net na de operatie zo min mogelijk televisiekijkt, leest of achter je computer kruipt.  Ik adviseer mijn patiënten te koelen met een zak diepvries doperweten, maar je kunt ook gewoon koude compressen gebruiken.”

Door deze behandeling krijg je je arcadeboog weer terug en daarom geeft hij je automatisch weer een frisse uitstraling. “Het resultaat houdt meestal een aantal jaar aan, maar het kan inderdaad zo zijn dat je huid in de loop der tijd weer verslapt. Dan zit er niets anders op dan de ingreep weer te laten doen.”

De kosten voor een ooglidcorrectie bedragen 975 euro. Wil je meer informatie over deze ingreep, kijk dan op de website cosmedic.nl

 

Furrow op Instagram