arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3-m-incognito-brace

Onzichtbare beugel: 3M Incognito Brace

Ben je als kind op de basisschool juist cool als je een beugel draagt, boven de 30 ben je met ‘slotjes’ een stuk minder hip. Toch wordt de kans dat je op latere leeftijd een beugel nodig hebt alleen maar groter, omdat je tanden van nature de neiging hebben om zich naar voren te plaatsen.

Met de 3M Incognito Brace is dit probleem opgelost, aangezien deze beugel onzichtbaar is, omdat hij aan de binnenkant van je tanden wordt geplaatst. Tandarts Thomas Rietrae van Lassus Tandartsen“Het bijzondere aan de 3M Incognito Brace is dat je hem niet ziet. We kunnen met deze onzichtbare beugel de stand van je tanden veranderen, zonder dat het invloed heeft op je dagelijkse leven.”

3-m-incognito-brace-3

Onzichtbare beugel: 3M Incognito Brace

Het is kennelijk nog steeds not done om op latere leeftijd een beugel te hebben. Thomas: “Voor veel mensen voelt het toch nog oncomfortabel. Vooral voor de mensen in het bedrijfsleven blijkt het in de praktijk toch lastig om met een beugel rond te lopen. Het zijn de jong professionals die tegenwoordig geen blokjes meer in hun mond willen hebben.”

3-m-incognito-brace-1

Onzichtbare beugel: 3M Incognito Brace

Toch is er nog steeds een grote groep mensen die graag iets aan hun gebit wil laten doen. Die hun tanden recht willen laten zetten of de functionaliteit ervan verbeteren. Dan kom je al vrij snel bij een beugel uit. Maar zodra we die mogelijkheid bespreken, blijkt toch dat mensen het probleem wel willen oplossen, maar met zo min mogelijk rompslomp eromheen.”

3-m-incognito-brace-7

Natuurlijk zijn er ook een hoop mensen die er geen problemen mee hebben om een jaar lang een beugel te dragen, maar er is ook grote groep die het fijn vindt om er een te dragen die je niet ziet. Voor die groep is de 3M Incognito Brace ideaal.”

3-m-incognito-brace-9

Onzichtbare beugel: 3M Incognito Brace

Ondanks dat niemand de 3M Incognito Brace ziet zitten is hij toch van goud gemaakt. “Goud is een edelmetaal dat niet corrodeert en dus voor je lichaam veel vriendelijker.”

3-m-incognito-brace-5

Thomas: “Op het eerste gezicht zie je bijvoorbeeld bij jou alleen dat je eerste twee tanden enigszins scheef staan en lijkt het in eerste instantie alleen een cosmetisch probleem.”

“Maar er speelt nog iets anders mee. Als je ouder wordt, slijten je tanden langzaam. Hierdoor komen je tanden en kiezen anders op elkaar te staan. De krachtenverdeling in je gebit wordt hierdoor totaal anders. Als je jong bent en je zet je tanden op elkaar, dan raken eerst de hoektanden elkaar, dan de voortanden en als laatste de kiezen. Maar door slijtage is de kans steeds groter dat je hoek- en voortanden elkaar tegelijkertijd raken en hierdoor zakt je beet in.”

3-m-incognito-brace-2

Na 35 jaar zullen mijn tanden recht worden gezet met deze onzichtbare beugel. Ik zal jullie natuurlijk de komende maanden op de hoogte houden van mijn ervaring.

Tandarts Berta Lorenzo Loureiro heeft verschillende afdrukken van mijn tanden gemaakt, want de 3M Incognito Brace wordt speciaal op maat gemaakt. Over 6 weken is hij klaar en wordt hij geplaatst. Zo spannend.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram