arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Onbeschermd zonnen goed voor je

Onbeschermd zonnen goed voor je

Onbeschermd zonnen goed voor je

Het is 21 maart en de lente is nu officieel begonnen. Ik word zo blij van de lente en zie mezelf weer helemaal zitten op een terras in de zon met een kop thee. Zonnebril op, gezicht in de zon en volop genieten. Toch moet ik toegeven dat ik een beetje moeite heb om onbezorgd met mijn gezicht in de zon te zitten (nieuwe rimpels), maar volgens Hannah huidcoach Mariëlle Eggenkamp moeten we juist genieten van de zon en is het zelfs goed voor je om elke dag 15 minuten onbeschermd in de zon te zitten.

Voor als je niet meer weet hij hij eruitziet, de zon is die gele bol die je op onbewolkte dagen aan de hemel kunt zien. De zon veroorzaakt nieuwe rimpels, maar is ook onze belangrijkste bron voor vitamine D. Je krijgt niet alleen energie van vitamine D, maar wordt er ook vrolijk van en deze vitamine is gewoon goed voor je lichaam. Vitamine D is nodig voor onze weerstand en zorgt voor sterke botten en tanden.

Dat wordt dus volop zonnen, want vitamine D zit maar beperkt in onze voeding. Je kunt wel wat vitamine D vinden in vette vis en er is bijvoorbeeld ook boter te koop met toegevoegde vitamine D, maar dan houdt het wel zo’n beetje op.

Onbeschermd zonnen goed voor je-2

Qua huidveroudering, pigmentvlekjes en rimpels zou je toch verwachten dat je altijd en overal moet zorgen dat je beschermd bent tegen de zon, maar niets is minder waar. Het is juist goed voor je om af en toe onbeschermd van de zon te genieten, zodat ons lichaam volop vitamine D kan produceren.

In deze video legt Hannah huidcoach Mariëlle Eggenkamp uit waarom het juist goed voor je is om elke dag 15 minuten onbezorgd en onbeschermd van het zonnetje te genieten:

Furrow op Instagram