arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
olie-in-je-haar-3

Haarverzorging: olie voor haar

Eén van de basisregels in de strijd tegen rimpels is het dagelijks reinigen van je gezicht. Op haargebied is dit alleen een totaal ander verhaal, aangezien je je haar juist kunt beschadigen als je het dagelijks wast. Als je je haar wast, verwijder je namelijk niet alleen het vuil, maar droog je het ook uit, omdat je op deze manier alle natuurlijke oliën uit het haar haalt.

Volgens haargoeroe Fikri Kala is dit vaak de oorzaak van droog en dof haar. “Als je je haar te vaak wast haal je je haar uit balans en verwijder je alle voedingsstoffen en vetten die je haar gezond en glanzend houden.”

olie-in-je-haar-2

Olie voor haar

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je je haar maximaal 2 keer per week wast, maar je kunt je haar ook ondersteunen door voortaan een klein beetje olie aan je shampoo toe te voegen. Fikri: “De meeste shampoos maken het haar alleen schoon, maar hebben geen verzorgende eigenschappen. Door shampoo te mixen met olie zorg je er meteen voor dat hij je haar verzorgt. Tegelijkertijd maakt het de shampoo iets zachter en voorkom je zo dat je haar poreus wordt.”

Het is wel belangrijk om niet gelijk een grote hoeveelheid olie in je shampoofles te gooien, want zodra je olie met shampoo mengt is het nog maar beperkt houdbaar. Het advies is dus om eerst een beetje shampoo in een bakje of ik een glas te doen en dan pas de olie toe te voegen.

olie-in-je-haar-1

Olie voor haar

Je kunt de hoeveelheid olie die je toevoegt aanpassen aan je haarconditie. Heb je droog haar dan kun je wat meer olie aan de shampoo toevoegen en als je van nature haar hebt dat snel vet wordt, dan gebruik je iets minder olie.

olie-in-je-haar-5

Olie voor haar

Fikri geeft de voorkeur aan koudgeperste oliën, omdat in deze olie de vitamines behouden zijn gebleven: “Amandel- of macadamiaolie zijn hiervoor uitermate geschikt en als je haar echt droog is dan is kukuinootolie geweldig om te gebruiken. Deze olie is familie van de macadamianoot en zorgt ervoor dat je haar glans krijgt en maakt het tegelijkertijd elastisch. 

Heb je echt last van onhandelbaar pluishaar dan raadt Fikri aan om ’s avonds alvast een beetje olie in je haar te doen, zodat deze de hele nacht kan inwerken en ’s ochtends je haar te wassen met een combinatie van olie en shampoo.

Geduld is een schone zaak, want het duurt even voor je resultaat ziet. “Geen enkel masker is direct effectief, maar als je het een aantal keer herhaalt zul je al snel zien dat je haar weer gaat glanzen.”

Ik moet dus opbiechten: ik was mijn haar elke dag. Hoe vaak was jij jouw haar?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram