arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
natuurlijke-zonbescherming-haar-2

Natuurlijk haarmasker tegen de zon

Natuurlijk haarmasker tegen de zon

Ondanks dat je haar niet echt kan verbranden, kan een combinatie van chloor én zon wel voor de nodige schade zorgen. Haarexpert Fikri Kala: “Vooral als je geverfd haar hebt, is de kans groot dat je kleur onder invloed van zonlicht verandert.” Met dit natuurlijk haarmasker tegen de zon, voorkom je dat je na de vakantie met groen haar thuiskomt.

Door je haar tijdens de zomermaanden extra te beschermen, vermijd je ook dat je met droog haar te maken krijgt. “Heb je last van droog en poreus haar, dan is je haar bijvoorbeeld extra gevoelig voor de zon. In principe kan de zon je haar niet beschadigen, maar als je veel in het zwembad ligt, dan is kan wat extra verzorging nooit kwaad.”

In dit natuurlijk haarmasker vind je sesam- en kukuinootolie: twee oliën die van nature een zonnefilter bevatten, waardoor je beter beschermd bent tegen de zon. Sesamolie heeft behalve verzorgende eigenschappen namelijk ook een beschermingsfactor 3-4. “Door dit natuurlijk haarmasker tijdens de zomermaanden dagelijks te gebruiken verzorg je het haar, maar zorg je er ook voor dat de zon geen invloed heeft op je kleur.”

natuurlijk-haarmasker-tegen-de-zon-1

Ingrediënten natuurlijk haarmasker tegen de zon:

  • – 1 eetlepel sesamolie
  • – 1 eetlepel kukuinootolie
  • – 1 capsule vitamine E
  • – paar druppels citroen

Hoe maak je het natuurlijke haarmasker tegen de zon?

Je kunt deze ingrediënten gebruiken als haarmasker, als spray, maar ook gewoon door je shampoo mengen. Mix 10 ml sesamolie en 10 ml kukuinootolie met een paar druppels citroen. Het citroensap dient als emulgator (lees: zorgt ervoor dat je de ingrediënten goed met elkaar kunt mengen), maar bevat daarnaast ook nog eens enorm veel vitamine C.

Breek 1 capsule vitamine E en voeg deze ook toe aan het mengsel. Even roeren en je natuurlijk haarmasker tegen de zon is klaar voor (dagelijks!) gebruik. Je bent misschien geneigd om het alleen in de puntjes aan te brengen, maar het is juist belangrijk om ook een kleine hoeveelheid olie in je hoofdhuid te masseren. De vitamine C zorgt voor een exfoliërend effect van de huid, terwijl de olie zorgt voor een bescherming van je haar van binnenuit.

natuurlijke-zonbescherming-haar-1

En dan kun je ook nog de ingrediënten door je shampoo mengen. Shampoo heeft meestal alleen als doel om je haar te wassen. Door er het mengsel aan toe te voegen, zorg je tegelijkertijd voor een verzorgend effect. Let wel op: als je de olie met shampoo mengt, is het niet lang houdbaar.

Furrow op Instagram