arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooie-benen-3

Mooie benen tips

Mooie benen tips

Je mag natuurlijk niet klagen met zulke temperaturen, maar laten we eerlijk zijn: korterokjesweer betekent ook een hoop werk aan de winkel, aangezien je benen ineens het daglicht krijgen te zien. Met deze 5 tips zijn jouw benen in een mum van tijd zomerklaar, en dat allemaal vanuit je eigen badkamer:

Ontharen

Gouden regel voor mooie benen is natuurlijk glad en haarvrij. Weg met die haren dus (als ze er überhaupt zaten). De makkelijkste manier om van alle overtollige haren verlost te worden is natuurlijk scheren. Na het scheren voelen je benen in ieder geval glad aan, maar dit effect is meestal diezelfde avond alweer voorbij (lees: stoppels). Wil je langer dan een dag genieten van gladde benen dan zit er niets anders op dan je tanden op elkaar te zetten en naar het epileerapparaat te grijpen.

5-tips-mooie-benen

Epileren zorgt ervoor dat de haartjes met haarzakje en al worden verwijderd. In plaats van één dag blijven de meeste haren zo gemiddeld 4 weken weg. Ook zijn nieuwe haartjes door het epileren een stuk dunner.

Om de hele ervaring iets minder pijnlijk te maken, kun je haren onder de douche verwijderen. Door gebruik te maken van warmte zorg je ervoor dat het epileren iets soepeler verloopt. De Braun Silk-épil 7 Wet & Dry is speciaal ontwikkeld voor epileren in warm water. Voor de echte diehards: De Silk-épil 7 epilator is niet alleen geschikt voor je benen, maar ook voor je oksels en bikinilijn.

mooie-benen

Scrubben

Scrubben staat aan de basis van alle mooie benen, voeten en handen. Maak gebruik van een scrubhandschoen of een goede bodyscrub om alle dode huidcellen te verwijderen. Door je benen regelmatig te scrubben voorkom je trouwens ook ingegroeide haren. Daarnaast word je mooier egaal bruin én blijft het bruine kleurtje langer zitten. Scrub minstens 2 keer per week om ervoor te zorgen dat je benen ook mooi bruin en glad blijven.

mooie-benen-tips

Cellulite

Last van deukjes, putjes en cellulite op je bovenbenen? Je bent niet de enige, bijna elke vrouw heeft er last van. Grote kans dat al die deukjes en putjes trouwens worden veroorzaakt door de slechte werking van je bloedsomloop. Elke ochtend hardlopen doet wonderen, maar ook een dagelijkse massage zorgt ervoor dat overtollig vocht afgevoerd wordt. Hierdoor is de kans groot is dat eventuele putten en deuken al een stuk minder worden.

Als massage niet echt je ding is, gebruik dan een scrub die cafeïne bevat. Dit ingrediënt maakt de huid namelijk strakker. Heb je een quick fix nodig en moet je morgen al cellulitevrij door het leven gaan? De snelste en beste manier om cellulite te verdoezelen is je benen in te smeren met een zelfbruinende crème.

mooie-benen-2

Zelfbruiner

Een zelfbruiner is niet alleen ideaal voor je gezicht, ook je benen kunnen op de eerste zomerse dag eigenlijk niet zonder een laagje bruin zonder zon. Behalve een zomers kleurtje, kun je met behulp van een zelfbruiner ook  een hoop oneffenheden (en cellulite) verbergen. Hoe bruiner je huid, hoe minder eventuele bestaande putjes te zien zijn.

De meeste zelfbruiners hebben tegenwoordig niet alleen een bruinend, maar tegelijkertijd ook een verzorgend effect. Zo zie je op de ingrediëntenlijst meestal ook voedende elementen zoals aloë vera, vitamine E en ginkgo staan. En laat die laatste nu weer een gunstig effect hebben op de bloedsomloop in je lichaam.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram