arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooi-haar-fikri-kalas-haarmasker-3

Mooi haar met Fikri Kala’s DIY-haarmasker

Klanten vliegen de hele wereld over om hun haar te laten behandelen door de Turkse kapper Fikri Kala. Zo heeft hij een Zwitserse klant die alleen maar door hem geverfd en geknipt wil worden en dus elke 2 maanden in het vliegtuig stapt om haar haar door hem te laten doen. Gezond haar, daar draait het volgens Fikri allemaal om als je ouder wordt. “Juist dof en droog haar kan je ouder maken. En wat belangrijk is om niet klakkeloos de laatste trends te volgen, maar juist te kijken naar welke kleur bij jouw huidtype past.”

Fikri probeert zo veel mogelijk met plantaardige producten te werken. “Het is alleen onmogelijk om met biologische haarverf te werken. Blondeerpoeder en waterstofperoxide zijn gewoon niet plantaardig. Ze kunnen daar wel plantaardige stoffen aan toevoegen, maar dit heeft echt geen enkele waarde.”

mooi-haar-met-fikri-kalas-haarmasker

Dat is volgens Fikri ook de valkuil van deze tijd. Biologisch is heel erg trendy en het is een woord waar heel veel misbruik van gemaakt wordt in de cosmetica. “Iedereen gaat er veel te gemakkelijk vanuit dat ze plantaardige producten gebruiken. De tekst ‘bevat plantaardige oliën’, wil niet meteen zeggen dat het product ook biologisch is.”

“Meestal bestaan die producten voor het grootste gedeelte uit siliconenolie en dit is op lange termijn juist schadelijk voor je haar. In eerste instantie lijkt het alsof je haar er zachter door wordt, maar siliconenolie maakt het op den duur juist poreus. Het maakt het haar slap en zorgt er na verloop van tijd voor dat voedingsstoffen niet meer door het haar opgenomen kunnen worden.”

mooi-haar-fikri-kalas-haarmasker-2

Toch is volgens Fikri plantaardig niet altijd beter: “De kwaliteit van de verf is voor mij belangrijker. Dat het niet slecht is voor het haar. De haarproducten in mijn salon zijn trouwens wel allemaal plantaardig. Dat is vaak even wennen, want een plantaardige conditioner voelt niet luxueus aan. Het maakt het haar niet glad en bevat geen parelmoer dat het haar laat glanzen.”

Het houdt niet op als de klanten zijn kapsalon verlaten. Je krijgt van hem bergen haarhuiswerk mee, want als je gezond en mooi haar wilt hebben, zul je het thuis goed moeten gaan verzorgen. Maar volgens Fikri werken maskers uit de drogisterij echt niet voor je haar. “Dit mag je geen maskers noemen, maar zijn eigenlijk gewoon een dikke crèmespoeling.”

Tegen een vers gemaakt haarmasker kan volgens hem niets op en het is heel simpel te maken. Hieronder de ingrediënten van Fikri Kala’s haarmasker:

Wat heb je nodig voor Fikri Kala’s DIY-haarmasker:

  • – banaan
  • – eigeel
  • – paar druppels citroen (niet te veel, dit zorgt er alleen voor dat het masker makkelijk uitwasbaar is).
  • – scheut amandelolie

Voor het DIY- haarmasker is het de bedoeling dat je alle ingrediënten met elkaar mengt en daarna is het masker gelijk klaar voor gebruik. Breng het haarmasker helemaal aan, dus ook goed op de hoofdhuid inmasseren. Voor Fikri Kala’s haarmasker moet je wel geduld hebben, want het is de bedoeling dat je het ongeveer een uur laat intrekken.

Fikri zal vanaf nu elke week op de facebookpagina van Furrow tips voor gezond, glanzend en mooi haar geven en ook regelmatig nieuwe DIY- haarmaskers plaatsen.

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram