arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-femke-van-asschouw-2

Het gezicht van: Femke van Assouw

Omdat het zo leuk is om ongegeneerd te kijken naar mensen (en te oordelen), maar ook om te zien hoe andere mensen leven, vanaf nu elke zaterdag: Het gezicht van. In deze nieuwe rubriek vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht.

Deze week: Femke van Assouw. Ze is 39 jaar, woont in Oisterwijk en is docente Beeldende Vakken op het St. Lucas in Eindhoven.

Ben je bezig met mooi oud worden?

“Ik ben wel bezig met er mooi uitzien, maar niet specifiek met mooi oud worden. Ik geloof sowieso niet in ouderdomspreventie en moet eerlijk zeggen dat ik niet denk dat antirimpelcrèmes echt werken.”

“Ik ben over het algemeen best blij met mijn huid en ook hoe het altijd is geweest. Ik heb niet vaak last van vlekjes of puistjes en heb een redelijk egale huid. Ik merk de laatste jaren wel dat je het wat sneller ziet als ik heel moe ben en ook als ik de hele dag in de zon heb zitten knijpen met mijn ogen, dan zie je ineens mijn fronsrimpel. Maar ik kan niet anders zeggen dat ik nog steeds tevreden ben en ben op zich ook wel blij met hoe ik eruitzie voor mijn leeftijd.”

het-gezicht-van-femke-van-asschouw-3

Wat is je huidverzorgingsritueel?

“Ik ben niet heel erg merkvast. Zodra het lekker weer wordt, verruil ik mijn dagcrème voor een zonnebrandcrème. Ik gebruik dan eigenlijk altijd Vision factor 50. Dat is dan mijn dagcrème.”

femke-van-asschouw

“In de winter gebruik ik trouwens altijd Palmers Cacao Boter. Niet in een tube, maar een hele grote pot. Dat smeer ik ’s ochtends en ’s avonds op, voordat ik ga slapen. Dan krijg je wel eventjes een glimhoofd, maar het trekt wel heel lekker in. Misschien naïef, maar ik denk dan: ‘cacaoboter, dat kan nooit kwaad, toch?’. Maar dat doe ik alleen in de winter. In de zomer gebruik ik dus alleen zonnebrand en voor ik ga slapen nachtcrème van het Kruidvat.”

“Verder gebruik ik niet heel veel make-up. Ik ben wel blij met mijn ogen en ik vind het ook leuk om ze op te maken. Daarom heb ik bijna altijd een eyeliner en mascara op. En op mijn lippen een beetje lipgloss.”

het-gezicht-van-femke-van-asschouw-1

Wat is jouw beautytip?

“Mijn tip is veel water drinken, redelijk gezond eten, sporten en genieten. En zonnebrandcrème. Als het maar niet te droog is. Ik gebruik het eigenlijk alleen om te voorkomen dat het niet te droog wordt.

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 7, of misschien zelfs wel een 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram