arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

L’Oréal negeert uitspraak Reclame Code Commissie

LOreal-Revitalift-Laser

L’Oréal negeert uitspraak Reclame Code Commissie

Volgens L’Oréal is de Revitalift Laser X3 te vergelijken met een laser in een potje. Op 11 maart 2013 oordeelde de Reclame Code Commissie echter anders en vond dat de reclame-uitingen van Revitalift Laser X3 crème misleidend zijn.

Esthetisch arts Stephan Marks stoorde zich zo aan de reclame van L’Oréal, dat hij een klacht indiende bij de Reclame Code Commissie. Hij vond namelijk dat de crème allesbehalve te vergelijken is met een laser in een potje. Je kent Stephan Marks waarschijnlijk wel van deze website, omdat hij regelmatig meewerkt aan artikelen op Furrow, maar je ziet zijn naam ook regelmatig opduiken in de comments. In dit interview legt Stephan uit waarom hij zich zo stoorde aan de reclame van L’Oréal Revitalift Laser X3.

De Reclame Code Commissie gaf Stephan Marks gelijk en stelde dat L’Oréal de effectiviteit van Revitalift Laser X3 op misleidende wijze vergelijkt met die van een CO2-laser. L’Oréal maakte voor de test namelijk gebruik van de allerlichtste stand en vond er slechts één lasersessie plaats terwijl er normaal vier worden aanbevolen. En normaal duurt het 12 weken voordat je echt resultaat ziet van een laserbehandeling. Daar hield L’Oréal zich ook niet aan, zodat ze makkelijker een vergelijking met een crème konden maken.

Je zou verwachten dat L’Oréal de reclame verandert na deze uitspraak, of anders in hoger beroep zou gaan. Ze doen echter helemaal niks, maar passen de reclame ook niet aan. Dat is echt heel erg ongebruikelijk. Ongeveer 98% van de bedrijven past zijn reclame aan een uitspraak van de Commissie. Tja, misschien houdt L’Oréal zich dit keer wel aan de 12 weken…

 

Furrow op Instagram