arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Liquid facelift

liquid-Facelift

Liquid facelift

Bang om onder het mes te moeten, maar vind je van jezelf dat je toch echt een facelift nodig hebt, dan is een liquid facelift misschien wel de oplossing. Deze behandeling wordt niet voor niets de facelift zonder operatie genoemd.

Voor de liquid facelift hoef je inderdaad niet naar de plastisch chirurg, maar het is wel belangrijk dat je niet bang bent voor fillers. De behandeling is in Amerika populair, maar ook in Nederland stijgt het aantal behandelingen razendsnel. Ik vroeg fillerexpert Stephan Marks naar zijn mening over de liquid facelift en of deze behandeling inderdaad het alternatief is voor de echte facelift?

Wat is een liquid facelift?

Een liquid facelift is een facelift met behulp van fillers, een facelift met vloeibaar volume. Als je ouder wordt, zie je dat aan de buitenkant door middel van huidverslapping. Maar ook aan de binnenkant gebeurt er een hoop. Zo verlies je namelijk steeds meer bot-, spier- en vetweefsel. Heel plastisch: bij veroudering wordt de buitenkant ruimer en de binnenkant krimpt. Dit zie je in je gezicht aan het ontstaan van fijne lijntjes, rimpels en bijvoorbeeld aan de bekende hamsterwangen.

Wat wordt er precies behandeld met een liquid facelift?

Met een liquid facelift breng je volume in het gezicht terug zodat de huid weer strakker komt te staan. Dit gebeurt door middel van opvulling. Je trekt de huid niet strakker, je zorgt er alleen voor dat het volumeverlies weer wordt opgevuld. Met een liquid facelift corrigeer je dus niet het slapper worden van de huid.

Wat is het verschil tussen een liquid facelift en een gewone facelift?

Een traditionele facelift door een plastisch chirurg doet precies het tegenovergestelde: die verkort de slappere huid, maar brengt geen volume toe. Behalve natuurlijk waneer je je facelift combineert met lipofilling of andere fillers.

Wat is het verschil tussen een gewone behandeling met fillers en de liquid facelift?

De liquid facelift wordt inderdaad met fillers gedaan en hierdoor kun je het misschien ook wel zien als een commerciële naam voor een uitgebreide fillerbehandeling. Ook al doet de naam anders vermoeden, lift een liquid facelift je gezicht namelijk niet. Dat doet alleen een tradionele facelift, die alleen wordt uitgevoerd door een plastsich chirurg. Toch heeft het wel bijna hetzelfde effect, omdat je met behulp van de fillers wel weer de huid op spanning brengt.

liquid Facelift

Ik vergelijk de liquid facelift vaak weleens met je favoriete onderbroek waarvan het elastiek is uitgerekt. Als je deze onderboek niet wilt weggooien zul je ervoor moeten zorgen dat het elastiek weer wordt ingekort, zodat hij weer strak om je lichaam zit. En niet door zelf 10 kilo aan te komen, zodat je weer in die onderboek past. Dat is wat mij betreft niet de juiste manier. En dat is wat wordt gedaan met een een liquid facelift. Bij deze behandeling wordt de huid weer op spanning gebracht puur en alleen met de techniek van het vullen. Op zich ben ik wel een voorstander van fillers, maar niet in die mate dat je de huid daardoor weer op zijn oorspronkelijke spanning brengt. Dan zul je toch echt de huid eerst strakker moeten maken.

Welke zones in je gezicht kun je behandelen met een liquid facelift?

De liquid facelift corrigeert het volumeverlies van bot-, spier-, en vetweefsel en dat kun je in overal in het gezicht doen. Het wordt in eerste instantie veel gedaan rondom de jukbeenderen. Hier vindt vaak het eerste zichtbare volumeverlies plaats. Maar ook rond de kaken, de wangen, de slapen, rondom de mond voor de neus-lippenplooi en ook in de kin.

Wat is het alternatief voor een liquid facelift?

Voor iemand met een onbeperkt budget adviseer ik om eerst de huid strakker te maken met behulp van een laserbehandeling. Deze behandeling zorgt er namelijk voor dat je huid een stuk steviger wordt. Zodra de huid weer steviger is, zul je toch echt de losse huid moet corrigeren met een facelift en als laatste stap het volumeverlies opvullen met fillers. De fillers gebruik je als laatste, want als de huid weer strak en stevig is heb je automatisch minder fillers nodig.

En voor de mensen met een beperkt budget?

Dan is het natuurlijk gewoon het belangrijkst om te voorkomen dat je überhaupt een facelift nodig hebt. Je kunt namelijk best veel zelf doen om dit te voorkomen. Zonbescherming is essentieel, 70-80 % van de huidbeschadiging ontstaat door de zon. En ga niet op een crashdieet. Afvallen en met name te snel afvallen, zorgt ervoor dat je veel vetweefsel verliest in je gezicht. Dat klinkt sommige mensen misschien als muziek in de oren, maar je moet echt geleidelijk afvallen om te voorkomen dat je niet te veel vet ineens verliest, want dat kan permanent zijn. Als laatste is goede voeding natuurlijk echt belangrijk.

Als je dan toch volumeverlies in je gezicht hebt en je wilt daar echt graag iets aan laten doen in een kliniek dan kun je vaak alleen met fillers al een hoop doen. Sommige mensen hebben een verdrietige periode achter de rug, die je vaak letterlijk van het gezicht kan aflezen. Dan is huidverslapping vaak niet het probleem. In een tijd van stress vallen de meeste mensen te snel af en zijn fillers ideaal om het probleem van verloren vetverlies op te lossen. En  een laserbehandeling maakt de huid ook een stuk steviger, waardoor deze behandeling ook een goede aanvulling is bij de behandeling van volumeverlies. 

Ik zal dus de komende jaren zo veel mogelijk proberen om elke facelift te voorkomen.

En jij? Wat vind jij van een liquid facelift?

 

Furrow op Instagram