arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
leesbril-3

Leesbril

Kun je rimpels nog bestrijden met een antirimpelcrème, tegen het ouder worden van je ogen kun je dus helemaal niks doen. Iedereen, ongeacht of je een man, vrouw, dik of dun bent, zal vroeg of laat toch echt aan de leesbril moeten.

Merk je dat je steeds meer moeite hebt met lezen en je ogen samenknijpt om bijvoorbeeld de berichten op je telefoon goed te kunnen lezen? Of hou je ’s avonds in bed je boek steeds verder van je af? Dan is een leesbril dichterbij dan je denkt.

leesbril-1

Leesbril nodig

Een leesbril zegt trouwens niks over je gezichtsvermogen, maar heeft echt met je de elasticiteit van je oogspieren te maken. Rond 40 jaar neemt de flexibiliteit van je lens af en het vermogen om je ogen goed te kunnen focussen wordt ook minder (lees: presbyopie). Helaas is deze achteruitgang dus op geen enkele manier tegen te houden. Ook als je een gewone bril draagt, ontkom je trouwens niet aan deze veroudering van je ogen. Zet je steeds vaker je gewone bril af? Of heb je een extra lampje nodig om iets goed te kunnen lezen? Leesbril nodig…

Een leesbril is natuurlijk niet heel erg populair en vooral als hij vastzit aan een koordje wordt hij automatisch gekoppeld aan de categorie ‘bejaard‘. Toch zul je, als je aan een leesbril toe bent, de aanschaf ervan niet al te lang moeten uitstellen, aangezien hij ook rimpels kan voorkomen.

Als je moeite hebt met lezen, span je de spieren rondom je ogen continu aan met bijbehorende rimpels van dien. Maar naast het ontwikkelen van rimpels kan het ook zijn dat je, door het uitstellen van een leesbril, meer last krijgt van hoofdpijn of branderige en vermoeide ogen.

leesbril-2

Leesbril kopen

Leesbrillen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo zijn er verschillende uitvoeringen (lees: rechthoekig, ovaal), heel veel kleuren en motieven en kun je je leesbril tegenwoordig zelfs inzetten als modeaccescoire. Wel enigszins belangrijk dat je een licht exemplaar kiest en eentje dat aspherische lenzen heeft.

Wel leuk detail: leesbrillen zijn altijd plus. Benieuwd of jij al toe bent aan een leesbril? Je kunt online een oogtest doen via de website van Mondano leesbrillen.

 

Furrow op Instagram