arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
lancaster-sun-1

Lancaster Sun met infraroodbescherming

Lancaster Sun

Je bent waarschijnlijk net gewend aan het feit dat je zonnebrandcrème bescherming moet bieden tegen uva én uvb, of de nieuwste hype staat al weer voor de deur. Niet alleen uv-straling is verantwoordelijk voor huidveroudering, hoogstwaarschijnlijk doet infrarood ook volop mee. Daarom bieden de zonproducten van Lancaster je tegenwoordig ook bescherming tegen de warmte van de zon.

Infraroodtechnologie

De zon heeft 3 soorten straling: zichtbaar licht en onzichtbaar licht zoals ultraviolette straling (uva, uvb en uvc), maar ook infrarood. Het infrarode licht weerkaatst op de aarde en wordt vervolgens weer omgezet in warmte. Helaas weerkaatst hij niet alleen op de aarde, maar ook op jouw huid.

lancaster-sun-2

Gelukkig heeft je lichaam een natuurlijk afweermechanisme tegen deze warmte van het infrarode licht: zweet. Weer een zorg minder, ware het niet dat de infrarode straling (770-1400 nm) wel zorgt voor de productie van vrije radicalen en voor meer activiteit van het enzym MMP-1 in de huid. Op zich best jammer, want dit enzym breekt namelijk jouw collageen af. Zaak dus om dit proces zo veel mogelijk te beperken.

Antioxidanten

Zodra er sprake is van vrije radicalen, bieden antioxidanten de helpende hand. En wat blijkt: juist in combinatie met een hoge SPF (minimaal factor 30) zorgen ze voor een optimale bescherming tegen infrarood.

De zonproducten van Lancaster Sun reflecteren niet alleen het infrarood, maar door toevoeging van extra antioxidanten aan hun zonproducten wordt de schade zo beperkt mogelijk gehouden.

lancaster-sun-4

Met alle kennis van tegenwoordig, lijkt het bijna gevaarlijk om nog van de zon te genieten. Niet getreurd, want hij heeft ook positieve bijwerkingen. Zo zorgt de zon voor de aanmaak van vitamine D en heeft hij ook een ontstekingsremmende werking op de huid.

Tan Activator Complex (T.A.C.)

Zelfs zonnebrandcrème met ladingen antioxidanten en een SPF van 50 of hoger bieden je trouwens geen 100% bescherming tegen de zon. Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je zo min mogelijk tijd in de (volle) zon moet doorbrengen.

Toch blijft het ongezellig om helemaal ‘wit’ van vakantie terug te komen en daarom heeft Lancaster aan zijn zonproducten het Tan Activator Complex (T.A.C.) toegevoegd. Dit complex zorgt ervoor dat het bruiningsproces van je huid op een natuurlijke manier geactiveerd wordt. Wel de lusten en tegelijkertijd zo min mogelijk de lasten.

lancaster-sun-3

Is je huid nog niet helemaal gewend aan de zon, begin dan sowieso met een zonbescherming factor SPF50. Je kunt later in het seizoen altijd nog overstappen op SPF30. Het is namelijk een fabel dat je niet bruin wordt als je een hoge beschermingsfactor gebruikt.

Wil jij je dit voorjaar en deze zomer ook optimaal beschermen tegen alle soorten straling? Voor meer informatie over de producten van Lancaster, mét infraroodtechnologie, kun je terecht op de website.

Furrow op Instagram