arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
krijg-je-van-hardlopen-rimpels

Krijg je van hardlopen rimpels?

Krijg je van hardlopen rimpels?

Het klinkt misschien aanlokkelijk om de vakantiekilo’s eraf te joggen, maar als je ergens nieuwe rimpels van krijgt dan is het wel van hardlopen. Elke kilometer die je hardlopend aflegt, zie je uiteindelijk in het aantal rimpels terug.

Vooral als je snel wilt afvallen, is hardlopen de manier om snel veel calorieën te verbranden. Want als je ergens snel dun van wordt, dan is het hardlopen wel. Dat is ook gelijk één van de redenen dat het voor veel (nieuwe) rimpels zorgt.

Zodra je begint met hardlopen wordt je gezicht roder en verwijden je bloedvaten. Hierdoor krijgen de cellen in je gezicht in eerste instantie meer zuurstof. Helaas is het zo dat na 15 minuten de rest van je lichaam ook om meer zuurstof begint te vragen en dit gaat ten koste van de vetcellen in je gezicht. Klinkt enorm gunstig, maar dat is het niet.

krijg-je-van-hardlopen-rimpels-2

Hardlopen in de buitenlucht

En ook de buitenlucht is rimpelbevorderend. Het hardlopen zorgt voor vaatverwijding. Hierdoor ben ben je gevoeliger voor huidbeschadiging door de zon. En eventueel zorgvuldig opgebrachte zonnebrandcrème zweet je er zo weer af door al dat geren. Als je per se toch wilt hardlopen, draag dan in ieder geval een petje in de strijd tegen rimpels.

Gewicht verliezen is nooit goed voor je huid en staat bijna altijd garant voor hamsterwangen. Vooral als je snel afvalt is het van invloed op de elasticiteit van je huid. Als je bikiniproof en zonder rimpels door het leven wilt gaan, is het belangrijk om geleidelijk af te vallen, zodat je huid de kans heeft om mee te rekken.

Hardlopen vs. rimpels

De link tussen hardlopen en nieuwe rimpels wordt wel vaak gelegd, maar sowieso elke sport die je hartslag langdurig verhoogt is de oorzaak van nieuwe fijne lijntjes. Ook als je elke dag een half uur op de crosstrainer in de sportschool staat, of aan lange fietstochten doet, heb je kans dat de rimpels ter plekke in je gezicht schieten. En ook voor de fietstochten geldt dat je vooral niet moet vergeten je in te smeren.

En het is dus belangrijk om niet alleen maar hard te lopen. Als je daarnaast bijvoorbeeld ook aan andere sporten zoals fitness en yoga doet, val je af, ben je enorm gezond bezig en help je ook nieuwe rimpels voorkomen.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram