arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Koffie goed voor je brein

Ik ben moeder van 3 kinderen en daarom kan ik niet anders zeggen dat koffie heilig voor mij is.  Elke ochtend voordat ik naar kantoor toe ga, ga ik sowieso koffie halen bij de CoffeeCompany op de Middenweg in Amsterdam. Voor mij is dit ‘bruine goud’ de perfecte manier om de dag mee te beginnen en wakker te worden na een nacht met weinig slaap, of sowieso een nacht waarin ik minimaal 3 keer ben gewekt voor gevallen spenen, een kwijtgeraakte knuffel of een enge droom. Want als je eenmaal kinderen hebt, is 8 uur aaneengesloten slapen uniek!

Daarom is het ook zo fijn dat uit onderzoek is gebleken dat koffie goed is voor het vrouwelijke brein! Fijn, want dit compenseert dus mooi weer het tekort aan slaap…Het enige wat je hoeft te doen is het drinken van 3 koppen koffie per dag! Volgens het onderzoek, waarover wordt gepubliceerd in The Journal of Alzheimer’s Disease, houdt koffie namelijk enkele effecten van breinveroudering bij vrouwen tegen.

Na ons vijftigste levensjaar gaat ons brein steeds meer achteruit, maar koffie kan dit proces dus tegengaan, volgens dit onderzoek. Maar alleen bij 3 of meer kopjes koffie. En – gek genoeg – alleen bij vrouwen. Waarom koffie bij mannen niet werkt, is voor de onderzoekers nog een raadsel. Ze vermoeden dat het te maken heeft met hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen.

Bron: Psychology Today

Furrow op Instagram