arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Iovera: ‘frotox’

 

4. Device en cradle 1

Iovera: ‘frotox’

Vanaf vandaag is er een alternatief voor Botox en kan iedereen in Nederland officieel rimpels laten bevriezen met iovera. Na Amerika is Nederland één van de eerste landen waar deze rimpelbehandeling aangeboden wordt.

Naar aanleiding van het eerdere artikel  ‘rimpels bevriezen, het alternatief voor botox‘ waarin ik vertelde over deze nieuwe rimpelbehandeling ben ik gelijk bij de importeur uitgenodigd om nog meer informatie te krijgen over iovera. Omdat iovera nieuw is en de grote concurrent voor botox zou kunnen worden, wordt er vanzelfsprekend met argusogen naar deze behandeling gekeken.

Wat is het verschil tussen Botox en iovera?

Het grootste verschil met Botox is dat bij iovera niets in de huid gespoten wordt. Botox wordt in de spier gespoten en wordt door het uiteinde van de zenuw opgenomen. Iovera zorgt er ook voor dat de spieren niet meer kunnen samentrekken, maar spuit niets in het lichaam. Iovera bevriest een klein gedeelte van de zenuw.

Net als het populaire Botox richt iovera zich op het verminderen van dynamische rimpels (rimpels die ontstaan door beweging). Niets voor niets worden deze twee behandelingen met elkaar vergeleken en heeft iovera nog voordat het officieel op de Nederlandse markt is al de bijnaam ‘Frotox‘ (frozen botox) gekregen.

Naaldjes iovera

Naaldjes iovera

Voor beide behandelingen geldt dat spieren in ieder geval een aantal weken niet meer kunnen samentrekken (lees: je kan niet meer fronsen) waardoor de huid rust krijgt en rimpels langzaam verdwijnen. Als je van je rimpels af wil komen hoop ik niet dat je lijdt aan belonefobie (angst voor naalden), want ook bij iovera wordt een naald gebruikt, zelfs 3 tegelijk.

Elke rimpelbehandeling laat sporen achter. Toch heeft iovera ervoor gezorgd dat de kans op huidbeschadiging zo klein mogelijk is. Het klinkt gek, maar bevriezing kan voor brandwonden zorgen. Tijdens mijn bezoek heeft de importeur exact uitgelegd dat iovera er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen en een verwarmingselement aan het apparaat toegevoegd. Hierdoor is de kans op brandwonden tot een minimum beperkt en hoef je je gelukkig alleen nog maar druk te maken over een eventuele blauwe plek.

Iovera geeft direct resultaat. Zodra je zenuwen eenmaal bevroren zijn, kunnen je spieren bijna niet meer samentrekken. Rimpels zijn alleen hardnekkige dingen ook met iovera moet je niet verwachten dat je rimpelloos de kliniek uitloopt. De huid heeft even tijd nodig om de rimpels te herstellen.

4. Doos en device

Ondanks dat deze behandeling in de kinderschoenen staat, kan iedereen een iovera-behandeling ondergaan. Alleen als je van nature al last hebt van overhangende oogleden, wordt het wel afgeraden je rimpels te bevriezen.

Wil jij ook jouw rimpels laten bevriezen?

Vanaf vandaag kan iedereen dus officieel rimpels bevriezen. Vanaf 600 euro kun je jouw rimpels 2-3 maanden in de ijskast zetten. Kijk voor meer informatie op bo-esthetics.com of informeer naar de mogelijkheden bij de 4 locaties in Nederland waar deze ijskoude behandeling uitgevoerd wordt:

  • Amstelzijde Kliniek (Amstelveen),
  • Berne Kliniek (Oss & Veghel),
  • Acura Medisch Centrum (Weert),
  • Kazem Aesthetica in Leimuiden,
  • Vlietland Ziekenhuis (Schiedam).

Wat heeft jouw voorkeur, botox of frotox?

 

Furrow op Instagram