arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Huidverlichtende crème Hydrochinon

Huidblekende-creme-hydrochinon

Huidverlichtende crème Hydrochinon

Michael Jackson was verslaafd aan deze huidverlichtende crème en na zijn dood werden er meer dan 19 tubes hydrochinon in zijn badkamer gevonden. In Hollywood is hydrochinoncrème hot and happening, maar ook in Nederland zijn steeds meer vrouwen op zoek naar deze huidverlichtende crème. Hydrochinon wordt gezien als de oplossing tegen bijvoorbeeld donkere wallen, maar vooral tegen hyperpigmentatie, ofwel pigmentvlekjes.

Hydrochinon is er in verschillende sterktes (2% en 5% hydrochinon) en in Nederland is deze huidverlichtende crème alleen verkrijgbaar op recept. Niet zo heel gek, want de crème vraagt net als de beroemde vitamine A-zuurcrème echt om begeleiding van een expert. Hydrochinon kan geweldig zijn, maar je huid kan bij regelmatig en langdurig gebruik ook geïrriteerd raken en licht uitdrogen.

Huidblekende-creme-hydrochinon-3

Huidverlichtende crème Hydrochinon

Na rimpels staan pigmentvlekjes op nummer 2 in de ergernissen top 3 als we ouder worden. Pigmentvlekjes worden dan ook vaak ouderdomsvlekjes genoemd, maar ze komen eigenlijk op elke leeftijd voor. Te veel zon kan deze vlekjes bij iedereen veroorzaken, ongeacht je leeftijd. Sproetjes op je neus door de zon mogen dan nog wel schattig zijn, van de andere pigmentvlekjes willen we massaal af. Eén van de makkelijkste en goedkoopste manieren om dit te doen is met hydrochinon.

Trouwens niet alleen in Nederland is hydrochinon alleen op recept verkrijgbaar. Ook in Japan, Australië en Zuid-Afrika moet je voor deze crème bij een arts zijn. Op het internet is, als je een beetje goed zoekt, alles te koop, maar toch zul je voor hydrochinoncrème echt het illegale circuit op moeten. Gewoon naar de dermatoloog is een stuk makkelijker.

Huidblekende-creme-hydrochinon-2

Mijn ervaring met de huidverlichtende crème Hydrochinon

Hydrochinon zit natuurlijk niet in een mooi potje, maar gewoon in een handige tube en is wit van kleur. Het lijkt zelfs op gewone dagcrème, maar voelt iets stugger aan en trekt iets moeilijker in. Hydrochinon legt je pigmentcellen plat en onderdrukt de aanmaak van melanine (dit is het pigment waar je bruin van wordt).

Het resultaat van deze crème laat minimaal 2 maanden op zich wachten. Dus als je even snel van je donkere wallen af wil komen is hydrochinon zeker niet geschikt. En het beste is om deze crème zo min mogelijk overdag (in je gezicht) te gebruiken, maar het liefst alleen ’s avonds. Het is namelijk echt belangrijk dat je uit de zon blijft met hydrochinon. Uit dieronderzoek blijkt namelijk dat deze crème huidkanker kan veroorzaken als je ermee onbeschermd in de zon gaat zitten. Of dit bij mensen ook zo is, is nog niet bekend.

En je kan ook juist meer pigmentvlekken krijgen door hydrochinon. Vooral mensen met een donkere huid kunnen hier last van krijgen. Maar vooral als je een blanke huid hebt, kan hydrochinon echt wonderen doen. Deze huidverlichtende crème is niet voor niets heel populair. Als je begeleid wordt door een expert en je voorzichtig smeert is er niets aan de hand en verdwijnen je pigmentvlekjes als sneeuw voor de zon. Deze crème blijft namelijk nog steeds het als beste geteste middel tegen pigment. In Amerika adviseert men maximaal 6 maanden te gebruiken en daarna een pauze in te lassen. In Nederland zijn de meeste artsen wat relaxter, maar niet allemaal.

Vind je het eng om hydrochinon te smeren, of is de stap naar de huisarts te groot, dan kun je hydrochinon vinden in planten, maar ook bijvoorbeeld in koffie, thee, bier en wijn. Dan moet je er wel heeeeeeeel veel van drinken hoor. Ouderwets op een zuipen zetten dus.

 

Furrow op Instagram