arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Het kapsel van de celebs: Ombre hair

De kapseltrend voor 2013: Ombre hair

Drew Barrymore, Jessica Biel, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker en Olivia Wilde zijn allemaal fan van de kapseltrend Ombre hair. Ombre hair is hot in celebville en je mag jezelf eigenlijk geen echte ster noemen zonder dit trendy kapsel. In 2012 was dit ‘omgekeerde’ haar al hip, maar ook voor de zomer 2013 is Ombre hair de trend.

Wat is Ombre hair?

Ombre hair zorgt ervoor dat je haarkleur van donker naar licht verloopt. De bovenkant van je haar is donker en de onderkant licht. Ondanks dat Ombre hair eruit ziet alsof je met een enorme uitgroei rondloopt, vraagt dit kapsel om een speciale techniek en behendigheid van je kapper. Het is namelijk niet zomaar ‘een uitgroei’, het is een natuurlijk kleurverloop in je haar. Door dit natuurlijke verloop heeft Ombre hair ook ‘sunkiss‘ als bijnaam.

Wat is het verschil tussen Dip dye en Ombre hair?

Dip dye en Ombre hair zijn allebei de haartrends voor 2013, maar zeker wel verschillend. Dip-dye is het kapsel van celeb Jessie J, waarbij alleen de onderkant van haar haar is voorzien van een andere (extreme) kleur. Bij dip-dye is er sprake van een harde overgang tussen donker en licht. Bij Ombre hair heeft de onderkant ook een ander kleur dan de bovenkant, maar is het verloop van donker naar licht een stuk natuurlijker en wordt er geen gebruik gemaakt van extreme kleuren. Dip dye wordt vaak gedaan met een felle kleur; bijvoorbeeld met fel roze, fel blauw of fel groen.

Ombre hair is de trend voor 30+

Dip dye mag celeb Jessie J dan fantastisch staan (ze is dan ook pas 24 jaar), zodra je één grijze haar hebt moet je dip dye uit je hoofd zetten en kiezen de natuurlijke variant Ombre hair. Voor 30+ is dit kapsel echt briljant. Oude tijden herleven, want in dit filmpje zie je hoe Ombre-expert Jasmijn Bruijns van Studio Bellezza de Ombre-techniek door middel van touperen (back to the 80’s) op mijn haar toepast.

 

Furrow op Instagram