arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-toprak-yalciner-6

Het gezicht van: Toprak Yalciner

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Toprak Yalciner

Toprak is 28 jaar en werkzaam als actrice en is momenteel te bewonderen in de bioscoopfilm Rokjesdag.

28 jaar, ben je dan überhaupt al bezig met mooi oud worden?

“Ik vind het leuk en spannend tegelijk. Ik merk nu ook voor het eerst dat als ik in de spiegel kijk, dat het niet meer zoals vroeger is. Mijn huid is sneller dof en ik heb meer last van fijne lijntjes. Natuurlijk moet ik het allemaal in perspectief zien en is het minimaal, maar toch als je mijn huid onder een vergrootglas legt, zie je dat hij minder jeugdig is. Het hoort erbij en ik ben er ook niet bang voor, maar ik merk wel dat ik meer bezig ben met het hydrateren van mijn huid en dat ik ook steeds meer het belang zie van het gebruik van goede producten.”

“Ik ben 100% Turks en ik heb nog geen last van pigmentvlekken, maar mijn huid heeft bijvoorbeeld wel vele gezichten. Zo kan ik in de winter heel wit zijn en in de zomer bijvoorbeeld weer heel donker. Ik zie dan echt kleurverschil. Ook merk ik dat als ik mijn huid meer belast en een periode veel make-up gebruik ik donkere kringen om mijn ogen krijg. Kennelijk is die zone toch gevoeliger.”

“En ondanks dat ik snel bruin word, ben ik echt een ‘true believer’ van een zonnebrandcrème. Zelfs met mijn Turkse achtergrond en het feit dat ik heel snel bruin word, gebruik ik nog steeds elke dag trouw een SPF 50.”

het-gezicht-van-toprak-yalciner-2

“Ik verheug me op de dingen die ik nog ga doen en die gaan komen. Deze leeftijd heeft ook op een bepaalde manier volwassenheid, meer geaard zijn. Ik ben nog steeds wel van het fladderen, maar op één of andere manier voel ik me wel stabieler.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Als ik ’s ochtends wakker word, reinig ik mijn gezicht onder de douche met een reinigingsproduct van het Zweedse merk Madara. Hiermee kan je ook make-up verwijderen, maar ik haal sowieso nog een wattenschijfje met micellair water over mijn gezicht.”

“Ik gebruik standaard de Neoderma Blue Blood Gel, die vind ik dus heerlijk. En de rest hangt af van wat ik die dag ga doen. Als ik nog een interview, video of fotoshoot heb en veel make-up op moet, dan vind ik de oogmake-up van Payot handig. Daarover gaat dan het Hydrating Skin Moisturizing serum en de Lait-Crème van Embryolisse. Als laatste gebruik ik dan nog de Smashbox Photo Finish Primer, die zorgt ervoor dat mijn huid ondanks alle lagen make-up toch gehydrateerd blijft. En dan nog een concealer, een foundation, een blush, een highlighter, mascara, enz…”

“In de avond moet alles er natuurlijk ook weer af. Ik gebruik hiervoor een speciale sonische gezichtsborstel, de Foreo Luna. Die maakt dus niet alleen je huid schoon, maar werkt ook huidverjongend. Ik zie dat dus echt terug in de structuur van mijn huid.”

het-gezicht-van-toprak-yalciner-1

“Ik gebruik dezelfde cleanser als ’s ochtends en mocht er onverhoopt nog wat mascara achterblijven dan verwijder ik die meestal met een oogmake-upremover van Nivea. En qua nachtcrème variëer ik tussen de Elisabeth 8 hour cream en een olie. Vooral als het buiten koud is, vind ik het heerlijk om mijn huid in te smeren met een vette crème.”

Gecombineerde huid

“Ik heb een gecombineerde huid, en ik weet niet eens of het bestaat, maar volgens mij heb ik ook een seizoensgebonden huid. In de winter is mijn huid droog en in de zomer glinstert hij. Het lijkt wel alsof ik meeleef met de seizoenen.”

Wat is jouw beautytip?

“Luister naar je huid. Gebruik in de winter bijvoorbeeld ook andere producten (en ingrediënten) dan in de zomer. Als het koud is, kies dan voor een vette crème die je huid voedt en als het warm weer is voor een lotion met aloë vera.”

“O, en mag ik ook om een beautytip vragen? Ik ben namelijk echt op zoek naar de beste oogcrème. Ik hou ervan om te experimenteren en nieuwe producten te proberen. Dus als je een tip voor een oogcrème hebt, wil je die dan onder aan dit interview met me delen?”

het-gezicht-van-toprak-yalciner

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik neem mijn huid wel serieus, maar ik hou bijvoorbeeld ook van alcohol. Het is niet zo dat ik een wijntje of een cocktail laat staan, omdat het slecht voor mijn huid is.”

“Roken doe ik niet, naar de zonnebank ga ik ook niet en ik haat het om met make-up te slapen. Dat vind ik ongeveer de ergste zonde die er bestaat. Misschien dat je het een keer mag overslaan als je de hele dag gewerkt hebt en je bent enorm moe… Nee, zelfs dan eigenlijk nog niet. Ik durf het ook niet, ben bang dat ik met een slechte huid wakker word. Of als je met mascara op slaapt dat de volgende morgen al je wimpers zijn uitgevallen.”

“Daarom zweer ik ook bij de Foreo Luna. Behalve dat hij reinigt, stimuleert hij ook de doorbloeding van mijn huid. Hierdoor voel ik me ook gelijk minder schuldig dat ik nooit naar de schoonheidsspecialiste ga.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik denk wel een 8. Ik vind het ook leuk om mijn huid goed te verzorgen, dat heb ik van huis uit meegekregen. Volgens mij was ik twaalf jaar toen ik van mijn moeder mijn eerste huidverzorgingsproduct kreeg: een cleanser van Biotherm.”

“We gebruikten thuis allemaal Biotherm, maar wel onze eigen producten. Mijn moeder gebruikte Aquasource, mijn zus Biosource en een speciale lijn voor pubers. Juist omdat ik ben opgevoed met de gedachte om goed voor je huid te zorgen, durf ik mezelf nu ook wel zo’n hoog cijfer te geven.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram