arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tjalling-dijkstra-2

Het gezicht van: Tjalling Dijkstra

Ook op Furrow for Men voortaan de populaire rubriek: Het gezicht van. Maar nu vertellen mannen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Tjalling Dijkstra.

Tjalling Dijkstra is 35 jaar en heeft zijn eigen bedrijf Horecalife waarin hij verschillende backoffices deals en diensten aanbiedt voor horecabedrijven.

Ben je bezig met mooi oud worden?

“Ik ben zeker bezig met het feit dat ik ouder word. Ik ben van mening dat je jezelf goed moet verzorgen: qua uiterlijk, maar ook aan de binnenkant. Daarom mediteer ik elke dag. Dat brengt me heel veel rust en zorgt voor balans. Gezond leven, maar dan op allerlei vlakken.”

“Je geest is namelijk ook een heel belangrijk deel van hoe je oud wordt. Het draait om rust en balans en geen stress. Als ik stress heb zie ik dat meteen aan mezelf, mijn huid is anders. Daarnaast eet ik vrij gezond en sport ik ook veel: yoga, fitness en sinds kort ook essentrics.”

“Essentrics is een workout gebaseerd op danstechnieken die ook door balletdanseressen gebruikt worden. Je kunt het zien als een tussenvorm van yoga en beweging. Ik wil niet zo’n bodybuilder worden en van fitness worden je spieren kort. Essentrics maakt je spieren lang en opent je dan weer. Ik vind het echt heel cool.”

tjalling-dijkstra-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik ben wel ijdel, in de zin van: ik wil er graag verzorgd uitzien. Maar verder ben ik dus niet zo veel met mijn uiterlijk bezig. Ik hou ook niet van spiegels en ben ’s ochtends eerder van het snelle. Ik douche elke dag, het liefst twee keer zelfs en dan was ik mijn gezicht met een zeep van Shiseido Men. Ik gebruik sowieso alles van dat merk. Na het douchen gebruik ik de tonique en dan doe ik even niks en laat ik mijn gezicht even 20 minuten voor wat het is. Als laatste gebruik ik dan nog de emulsie.”

“Heel af en toe gebruik ik ook de dagcrème uit een potje, maar die vind ik eigenlijk te duur. Volgens mij kost hij 72 euro. Wat voor product het ook is, ik gebruik er veel van. In het geval van zo’n dagcrème, is zo’n potje dus binnen een maand op en dat heb ik er dan weer niet voor over.”

tjalling-dijkstra-1

Wat is jouw beautytip?

“Eén keer per jaar ga ik naar België, dan ga ik 10 dagen lang in retraite. Het is een stilteretraite en in het begin zag ik daar wel tegenop, om niet te praten, maar uiteindelijk vindt dat zijn weg. Het is niet echt spiritueel, maar je moet het meer zien als een totale zelfreset. 10 dagen lang zelfreflectie. Je zuivert je lichaam met behulp van meditatie en gezond eten. Het zorgt er ook voor dat je zintuigen heel scherp worden. Je ziet alles scherp, en geluiden hoor je beter.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Ik denk wel een 8,5. Ik ben wel tevreden, maar hou ook graag ruimte over om mezelf te verbeteren. Dat staat centraal in mijn leven. Door middel van voedsel, trainen of mediteren. Ik probeer mijn leven elke dag een stukje beter te maken.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram