arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-tineke-ten-thije-4

Het gezicht van: Tineke ten Thije

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Tineke ten Thije.

Tineke is 49 jaar en werkzaam als Medical Device Consultant ( vertegenwoordigster) bij Ultradent Products.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik merk het misschien in hele kleine dingen. Ik heb iets meer moeite met opstaan ’s morgens en als ik een nachtje doortrek dan duurt het herstel ook iets langer. Ik probeer gewoon genoeg te slapen, zodat ik er zo min mogelijk last van heb. “

“Eigenlijk is mijn leven de laatste jaren alleen maar drukker geworden, maar toch heb ik, gek genoeg, meer energie dan vroeger. Ik zit gewoon in een gelukkige periode in mijn leven. Ik heb een nieuwe baan, al meer dan 10 jaar een fijne relatie en kan echt zeggen dat ik balans in mijn leven heb gevonden. Hierdoor voel ik minder dat ik ouder word. Ik moet alleen oppassen met de hoeveelheid slaap.”

“Ik heb nog niet getest of ik daadwerkelijk in de overgang ben, maar ik merk wel dat ik soms last heb van schommelende hormonen en stemmingswisselingen. Dat heeft trouwens ook zo zijn charmes, het hoort bij het leven. Elke periode in de leven geeft weer nieuwe kansen en uitdagingen.”

het-gezicht-van-tineke-ten-thije-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Morgens ga ik eerst lekker douchen en één keer per week scrub ik dan ook mijn gezicht. Ik droog mijn gezicht en lichaam altijd af met een grote, ruwe handdoek. Daarna gebruik ik een serum van Prowin voor mijn gezicht.”

“Ik moet toegeven dat ik dus niet zo van de dure huidcrèmes ben. Soms gebruik ik wel een crème van Estée Lauder of Chanel, maar dan vind ik het daarna weer tijd voor wat goedkopers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verschil zie. Misschien moet je het langere tijd gebruiken, wil je echt verschil zien.”

“Ik vind het vooral belangrijk dat je huid gevoed wordt met de juiste voedingsstoffen, vitamine E en ook van vocht voorzien. Daarom gebruik ik nu de dagcrème van de Hema. Die ruikt lekker, smeert lekker en is niet duur.”

“’s Avonds ben ik meestal een kwartier bezig met mijn gezicht reinigen. Het is erg belangrijk om dat je wat je op je gezicht hebt aangebracht, er ook weer af haalt. Ik gebruik hiervoor eerst een milk, dan een lotion en ook nog eens eyepads voor mijn ogen. Ik check echt goed of alles eraf is. Pas als het niet meer afgeeft, ga ik slapen.”

het-gezicht-van-tineke-ten-thije-3

Wat is jouw beautytip?

“Veel lachen en zorg ook voor balans in je leven. Wanneer je gelukkig bent, gaat je huid vanzelf stralen. Ware schoonheid zit vanbinnen. Probeer zo gelukkig mogelijk te zijn, dan zie je dat meteen terug aan je huid.”

“Er zijn natuurlijk ook heel veel dingen die ik fout doe: ik zit in de zon, rook af en toe een sigaret, maar wat ik kan doen om mijn huid te sparen, doe ik.”

het-gezicht-van-tineke-ten-thije-1

“Ik ben echt verzot op Stimulash. Dat is een product om je wimpers mee te verlengen. Je hoeft het niet te geloven, maar het werkt echt. Je brengt het 5 nachten als een soort van eyeliner boven je wimpers aan en dan zijn ze langer en voller. Je hebt zelfs een wimperkruller nodig. Als het bij mij helpt, dan werkt het bij iedereen.”

Welke cijfer geef je aan je huid?

“Mijn leven geef ik echt een 10. Ik heb veel meegemaakt en kan niet anders zeggen dat mijn leven op dit moment echt perfect is.”

“Mijn huid krijgt een 8. Ik ben er blij mee. Ik kijk altijd naar de positieve dingen in het leven en probeer me niet te focussen op de negatieve dingen. Daar raak je verbitterd van. Wees blij met wat je hebt en probeer niet altijd maar meer te willen.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram