arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tamar-van-gelder-1

Het gezicht van: Tamar van Gelder

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Tamar van Gelder.

Tamar is 39 jaar en is werkzaam als opleidingsmanager bij het MBO-College Amstelland.

The big 4.0 komt in zicht. Merk je dat je ouder wordt?

“Volgens mij ben ik gewoon oud geboren, want ik merk totaal niet dat ik ouder word. Ik heb me altijd al zo gevoeld en volgens mij ligt mijn eeuwige leeftijd ergens in de dertig.” 

(Na lang denken): “Mijn ogen zijn misschien iets minder geworden en mijn lichaam is na twee kinderen wel iets meer uitgezakt, maar ik merk gewoon geen verschil met vroeger. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er totaal niet mee bezig ben.”

“Ik vind het natuurlijk wel fijn dat ik er leuk uitzie en dat mijn uiterlijk ook enigszins overeenkomt met hoe ik denk dat ik me voel. Ik kan dan ook niet helemaal zeggen dat het me niks interesseert, maar ik ben er wel minder mee bezig dan een gemiddeld persoon.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik reinig mijn gezicht alleen met een beetje water en gebruik geen enkele crème, helemaal niks. Nooit gedaan ook. Ik check alleen elke ochtend of ik niet ergens een verdwaald haartje in mijn gezicht heb zitten.”

“Van mijn 11de tot mijn 33ste heb ik enorme veel last gehad van mijn huid. Er ontwikkelde rond die leeftijd spontaan heftige acne en sinds die tijd heb ik een afkeer tegen elke vorm van crème. Ik ben natuurlijk onder behandeling geweest bij huidartsen en heb ook Roaccutane geslikt. Die medicijnen hielpen enigszins, maar ik heb er altijd last van gehouden.”

tamar-van-gelder-3

“Na de komst van mijn 2 kinderen verdween de acne ineens. Dan zie je maar weer wat hormonen kunnen doen. O ja, en ik denk dat stoppen met roken ook wel heeft geholpen.”

“Ik vind het gewoon verschrikkelijk als mensen aan mijn huid zitten.  Trouwens ook als ik het zelf doe. Ik zal ook echt nooit naar de schoonheidsspecialiste gaan, ik kan daar heel slecht tegen. Ik heb het gewoon helemaal afgezworen.”

“Zelfs in de zomer gebruik ik het liefst geen zonnebrandcrème. Ik heb best een bleke huid en natuurlijk moet ik wel iets gebruiken als ik de hele dag in de zon zit, maar het liefst gebruik ik helemaal niets. Ik vind het gevoel van een crème op mijn gezicht echt verschrikkelijk.”

tamar-van-gelder-2

“Ik ben trouwens wel van de verzorgde nagels en ik zorg er dan ook voor dat ik elke week een andere kleur nagellak op heb. En ik verf ook mijn haar. Ik ga in ieder geval één keer per jaar, op mijn verjaardag naar de kapper. Als ik te veel grijze haren heb, voel ik me namelijk wel ouder.”

Wat is jouw beautytip?

“Je mag wel wat meer tevreden met jezelf zijn. Je bent wie je bent en daar mag je dan ook voor staan. Schoonheid zit vanbinnen en dat straal je zo ook naar buiten.”

Welk cijfer geef je aan jouw huid?

“Het was vroeger echt een 4, maar nu ik geen last meer heb van acne is het zeker wel een 7,5. Het wordt alleen maar beter.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram