arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-sylvia-smeets-4

Het gezicht van: Sylvia Smeets

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sylvia Smeets.

Sylivia is 54 jaar en werkzaam als masseuse bij Wellness Oase Oost.

Merk je dat je ouder wordt?

“Natuurlijk merk ik dat ik ouder word. Ik heb bijvoorbeeld bewust gekozen voor een leven zonder kinderen, omdat ik nogal van feestjes hou. Ik ga graag op stap, naar festivals en geniet daar ook echt volop van. Als ik dan een nacht heb doorgehaald, dan moet ik daar tegenwoordig minimaal twee dagen van bijkomen. Dat was vroeger echt niet zo.”

“Naast een uitbundig nachtleven probeer ik wel gezond te leven. Ik ben van het Ying-Yang. Veel biologische producten, drink bijvoorbeeld nooit frisdrank en maak ook altijd zelf mijn fruitsapjes van rode biet, gember en rode peper. Ik vind het namelijk net zo belangrijk om goed voor mezelf te zorgen.”

het-gezicht-van-sylvia-smeets-2

“Elke ochtend als ik wakker word drink ik een glas lauwwarm water, neem ik een Yakult en eet ik een appel en een peer. Daarna mediteer ik en doe ik aan yoga. Dat is echt een moment voor mezelf, waarin ik de tijd neem om naar buiten te kijken, te genieten van de vogels en de zon die opkomt. Dat is het voordeel als je geen kinderen hebt, dat je daar ’s ochtends ook echt tijd voor kan maken.”

“Ik probeer een balans te vinden in het leven. Overdag groene thee en water, maar ’s avonds ook een glaasje wijn.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik maak altijd mijn huid schoon en één keer per week scrub ik ook nog mijn gezicht. Ik vind de Pure Melt Cleansing Gel van Clarins heel lekker. Deze bevat marula oil, mijn huid wordt er heel zacht van. Daarna standaard een tonic met kamille. Die is zo zacht dat je hem ook gewoon rond je ogen kunt gebruiken.”

“Ik heb een voorkeur voor de producten van Clarins, maar die kan ik niet altijd betalen. Ik gebruik dan ook vaak Nivea of gewoon een vitamine E-crème. Als ik een periode zuiniger moet zijn, dan ben ik niet trouw aan een merk. Als het maar hydrateert.”

“Daarnaast gebruik ik veel olie. Ik droog me bijvoorbeeld ook niet af, maar na het douchen smeer ik mezelf altijd helemaal in met amandel- of jojobaolie en soms gebruik ik ook nog een druppel wierook. Dat is een essentiële olie, speciaal voor de ouder wordende huid. Ik laat het even intrekken en masseer mezelf dan helemaal droog.”

Alle oliën die ik gebruik zijn puur, biologisch en bevatten bijvoorbeeld ook geen kleur- of geurstoffen. Het is heel belangrijk om te kijken naar het soort olie dat je gebruikt. Er is zo veel troep te koop, zo veel nep.”

het-gezicht-van-sylvia-smeets-3

“Ik ben niet tegen botox of fillers, maar heb er gewoon niks mee. Ik kan me wel voorstellen dat als je last hebt van hangende oogleden dat je daar iets aan laat doen, maar ik probeer het op natuurlijke manier.

“Je wordt nu eenmaal ouder, volgens mij moet je je daarbij neerleggen. Niet elke ochtend in de spiegel kijken om te controleren of je weer een nieuwe rimpel hebt. Gewoon gelukkig zijn met jezelf. Dat betekent trouwens niet dat je voortaan ook niks meer aan jezelf hoeft te doen. Ik verf bijvoorbeeld wel elke maand mijn haar. Ik wil echt voorkomen dat ik zo’n grijze duif word.”

Heb je een beautyzonde?

“Behalve mijn feestmomenten heb ik niet echt een zonde. Ik kan in ieder geval zo snel niks bedenken… Ik gebruik ook altijd trouw een zonnebrandcrème. Ik ben van mezelf vrij bleek en gebruik dagelijks Clarins UV Plus. Die heeft een SPF 40 en meng ik door mijn dagcrème. Ik ben ook weer niet zo heilig dat ik nooit van de zon geniet en als ik op vakantie ben, kan ik ook gerust een paar uur per dag zonnen, maar dan smeer ik mijn gezicht nog steeds in.”

het-gezicht-van-sylvia-smeets-1

Wat is jouw beautytip?

“Mijn beautytip is om een aantal keer per dag een rustmoment in te lassen. Even lief zijn voor jezelf. Niet voor je kinderen, niet voor je man, maar bewust stil te staan bij jezelf. Neem een kop thee, of desnoods een glas wijn en probeer met aandacht naar binnen te kijken. Ga bij jezelf na waar je op dat moment behoefte aan hebt en hoe je blij en gelukkig kunt worden. Je kunt natuurlijk ook naar buiten kijken en een moment genieten van de natuur, van de bloemen en van de lucht.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Als ik kijk naar mijn leeftijd, dan geef ik mezelf een 8. En dan niet alleen mijn gezicht, maar mijn hele huid: van mijn voeten tot aan mijn hoofd. Natuurlijk heb ik wel wat rimpels en grijze haren, maar ik durf wel gewoon nog een kort rokje te dragen. Ik vind van mezelf dat ik er nog wel goed uitzie.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram