arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
susanna-klibanksy-2

Het gezicht van: Susanna Klibansky

Het gezicht van: Susanna Klibansky

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Susanna Klibansky.

Susanna Klibansky is 30 jaar, eigenaresse van kunstgalerie Rize Gallery met vestigingen in Naarden en in Amsterdam. Verder vertegenwoordigt ze ook de werken van de beroemde kunstenaar (en tevens haar zwager) Joseph Klibansky.

The big 3-0. Is natuurlijk wel een mijlpaal?

“Ja, 30 jaar is echt een mijlpaal. Ik ben altijd overal de jongste geweest: op school, op mijn werk en mijn vriendengroep is ook een tijdje in de dertig. Hierdoor heb ik het gevoel alsof ik al even heb kunnen wennen aan het feit dat ik 30 werd. En zo blijf ik me nog steeds de kleinste voelen.”

“Ik heb nog geen botox, maar ik ben er wel mee bezig en mijn man helpt me er zelfs bij om het te voorkomen. Dan frons ik, en dan zegt hij: ‘Niet doen, dan moet je aan de botox.’ Toch ben ik niet tegen botox en ik zal het waarschijnlijk over een aantal jaar ook wel gaan doen. Alleen nu nog niet.”

“Ik heb soms periodes waarbij mijn huid onrustiger is. Ik ben nu zwanger van de tweede en dat merk ik meteen. Mijn huid maakt meer talg aan. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik ook last van kleine bultjes op mijn rug. Ik heb nu ook weer last van puistjes en kleine ontstekingen. Ik vind het lastig, ook heel moeilijk om vanaf te blijven. Ik probeer er gewoon niet naar te kijken en me er niet op te focussen.”

susanna-klibanksy-1

 

Welke producten gebruik je voor je gezicht?

“Nu ik zwanger ben, gebruik ik andere producten. Ik zorg nog beter voor mijn huid. Elke dag een goede dieptereiniging, één keer in de week uitgebreid scrubben, dat soort dingen. Ik ben alleen totaal niet merkvast en vind het ook leuk om te experimenteren.”

“Ik wil ook best geld aan goede producten uitgeven. Toen ik laatst in Marbella was, ben ik daar zo’n Kiehl’s winkel binnengelopen en dan laat ik me ook echt alles aansmeren. Dat vind ik ook helemaal leuk en ik geniet van al die tubes en potjes. Een face wash, serum, crème, night repair, olie en ik maak alles ook helemaal op. Toch betekent dat niet dat ik dan de volgende keer weer de hele lijn van Kiehl’s zou kopen. Ik vind het dan ook weer leuk om een ander merk te proberen.”

susanna-klibanksy-3

“Ik draag ook altijd wel een make-upje. Ik heb altijd wel een basismake-up op zoals een lichte foundation, blush, mascara en lippenstift of gloss. Ik werk heel veel en heb ook veel face 2 face meetings met klanten. Ik vind het belangrijk om er dan verzorgd uit te zien. Zelfs als ik niet hoef te werken, gebruik ik een dagcrème met kleurtje. Ik heb dat nodig voor de vlekjes in mijn huid. Dat maakt mijn huid meer smooth en egaal. En ik draag vaak rode lippenstift. Soms zijn er periodes dat ik hem vergeet, maar dan vind ik hem weer in mijn tas en denk ik: ‘Cool’.”

Wat is jouw beautytip?

“Ga gewoon nooit met make-up slapen. Hoe moe je ook bent, reinig altijd je gezicht. Desnoods met van die reinigingsdoekjes, maar haal het er gewoon af.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben wel blij, zeker een 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram