arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
sunny-jansen

Het gezicht van: Sunny Jansen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sunny Jansen.

Sunny Jansen is 35+, dj, social influencer en heeft haar eigen website www.sunnyjansen.com.

Ben je bezig met mooi oud worden?

“Ik ben niet echt bezig met ‘mooi oud worden’, maar hou er wel altijd rekening mee. Ik ben dj en maakte furore in de jaren 90. Ik heb in die tijd ook een heftig nachtleven gehad; housemuziek en drugs. Iedereen om me heen was naar de klote en gebruikte drugs. Ik ben hier een aantal jaar in meegegaan, maar ben er ook op tijd weer mee gestopt. Ik wist namelijk al heel snel, dat ik er niet voor altijd mee door kon gaan. Na 6 jaar nachtleven, ben ik er dan ook vrij abrupt mee gestopt.” 

“Als ik opsta drink ik altijd een glas lauw water. Dat werkt vochtafdrijvend. Niet te koud, want je darmen kunnen er ook van schrikken als het te koud is. Je lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water, dus ik ben van mening dat je veel moet drinken. Hier zit niet echt een speciale gedachte achter, maar ik voel me wel gelijk een stuk minder schuldig als ik daarna mijn eerste sigaret opsteek.”

het-gezichy-van-sunny-jansen-3het-gezichy-van-sunny-jansen-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik ben dus gewoon van de blauwe pot van Nivea. Mijn moeder gebruikte dat ook altijd en het helpt echt voor mijn droge huid. En ik hou ook van Weleda Skin Food. Dat geeft een natural glow. Ik maak natuurlijk ook elke dag mijn huid schoon, hoe moe ik ook ben. En eens in de twee weken gebruik ik een masker van Glamglow. Maar verder doe ik niet zo veel.”

“Ik gebruik elke dag een foundation van Make-up Studio. Ik hou gewoon van een egale huid. Ik heb allemaal verschillende foundations, omdat de kleur van mijn gezicht per seizoen verandert. In de zomer is mijn huid donker, in de herfst ben ik lichtgetint en in de winter ben ik weer geel. Voor de rest van mijn make-up ben ik niet echt merkvast en gebruik ik van alles wat. Van Mac tot Chanel en van Hema tot ETOS. Als het maar de juiste uitwerking heeft op mijn gezicht.”

“Ik heb van nature krullen, maar maak het wel altijd glad met een föhn of stijltang. Als je krullen hebt, is je haar sowieso droger, maar omdat het ook nog eens uit de natuurlijke vorm wordt gehaald is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen. Ik gebruik altijd Moroccanoil. Het heet wel Morrocanoil, maar komt gewoon uit Israël. Maar zo kunnen ze het niet noemen, want dan koopt niemand het. Terwijl de vrouwen in Israël allemaal krullen of slag in hun haar hebben, en ze weten precies wat goed is voor je haar. Ik smeer met de Moroccanoil Shine ook gewoon mijn lichaam in hoor. Olie, in welke vorm dan ook is gewoon goed voor je. Daar komen we steeds meer achter.”

het-gezicht-van-sunny-jansen-2

Wat is jouw beautyip?

“Na een warme douche, eindig ik altijd met een ijskoude douche. Daar gaan je poriën van openstaan. Ik moet toegeven: in de zomer gaat het me een stuk makkelijker af dan in de winter, maar ik voel me hierdoor wel een stuk frisser.”

“Vanwege mijn Indische achtergrond, hou ik heel erg van de natuurlijke zon (geen zonnebank!). Dat is gewoon genetisch bepaald. Ik slik ook extra vitamine D en zoek vaak de zon op. Ik probeer wel een goede factor te gebruiken en ga niet met mijn gezicht in de zon, maar met mijn lichaam wel.”

Wel huidcijfer geef je aan jezelf?

“Een 8. O, nog een laatste tip: je seksleven is ook belangrijk voor je huid. Het geeft je een natuurlijke glow.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram