arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-silvana-hoekstra-5

Het gezicht van: Silvana Hoekstra

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Silvana Hoekstra.

Silvana is 29 jaar en werkzaam als PR manager bij L’Oréal Masmarket.

29 jaar, ben je dan al bezig met ‘mooi oud worden’?

“Ik ben vooral bezig met ouder worden, want ik kijk er juist naar uit om dertig te worden. Ik voel me ook ouder dan ik ben (lachend): Het is volgens mij meer een persoonlijke strijd. In mijn omgeving is iedereen ook ouder. Op mijn werk had ik vroeger ook het gevoel alsof ik moest opboksen tegen mijn leeftijd. Dat is nu helemaal voorbij. Ik ben al vanaf mijn twintigste werkzaam in de PR en heb nu pas het gevoel alsof ik er een beetje bij hoor.”

“En over mijn huid hoef ik me ook geen zorgen te maken. Ik word in mijn werk omringd door beautymerken, dus ben ook heel braaf heel jong begonnen met het verzorgen van mijn huid. Ik zit erbovenop.”

het-gezicht-van-silvana-hoekstra-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb een vrij jonge huid, dus gebruik ook nog niet zo veel producten. Ik ben wel van het heel goed schoonmaken en heb natuurlijk ook een dagelijkse routine van een serum en een dagcrème. Die ik trouwens ook als nachtcrème gebruik.”

“Ik moet wel zeggen dat ik net ben begonnen met mijn eerste anti-aging product. Revitalift filler. Dat is een crème met hyaluronzuur erin, die volumeverlies tegengaat. Ik had beginnende rimpels naast mijn lippen en nu, na een week of vijf, zie ik dat ze langzaam verdwijnen.”

“Ik moet dus toegeven dat ik niet zo met mijn huid bezig ben, maar veel meer met mijn haar. Dat is een beetje mijn gekke beautyritueel, maar elke haarwasbeurt gebruik ik drie verschillende shampoos, drie conditioners en een masker. Een silvershampoo, om ervoor te zorgen dat het gezond blijft en een Full Fiber shampoo, zodat mijn haar iets dikker wordt. Door het verven wordt het sowieso dunner en is mijn haar heel poreus. En dan gebruik ik voor de glans nog een glansshampoo. En dan nog drie verschillende conditioners: silverconditioner, een supporter en een glanssconditioner. En dan na het douchen nog een leave-in.”

het-gezicht-van-silvana-hoekstra-2.

“Ik heb mijn haar één dag donker geverfd en na twee dagen stond ik weer bij de kapper om het blond te laten verven. Mijn haar is een beetje mijn uitlaatklep. Ik ben verder vrij degelijk en met dat witte blonder haar wordt het allemaal net even wat stoerder. Ik heb donkerblond haar van mezelf, maar verf mijn haar als sinds mijn 12de blond. Deze kleur past gewoon goed bij mijn ogen en bij mijn teint.”

Wat is jouw beautytip?

“Ik heb dus laatst van onze ‘scientific expert’ de tip gekregen om een serum als oogmasker te gebruiken als je in de auto zit. Heel dik onder je ogen opdoen en zodra je op de bestemming bent, wrijf je hem uit en ben je weer helemaal opgefrist. Hiermee voorkom je dat je in de loop van de dag allemaal lijntjes krijgt en zie je er dus ook niet zo moe uit.

“Verder ben ik ook echt van de highlighter. Ik gebruik hem onder mijn ogen, bijna als een soort glitter. Ik krijg daar echt veel complimenten over, en hoor vaak letterlijk:’ Wat straal je’.”

het-gezicht-van-silvana-hoekstra-4

“Waar ik wel voor moet oppassen is dat ik mezelf niet verstop onder lagen foundation. Ik gebruik soms echt te veel. Ik merk dat het meestal na één of twee uur toch niet helemaal meer op zijn plek zit en dat dat ene plekje dat ik wilde camoufleren stiekem ook nog steeds zichtbaar is. Ik hou het liever allemaal iets natuurlijker, zodat je je eigen huidskleur er nog doorheen ziet.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik geef mijn huid een 7,5. Op zich krijg ik wel veel complimenten over mijn huid, maar zelf vind ik hem nogal doorzichtig. En ik vind ook dat ik best veel vlekjes heb.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram