arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-shemara-pijpers-3

Het gezicht van: Shemara Pijpers

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Shemara Pijpers.

Shemara Pijpers is 27 jaar en eigenaresse van Raw Patisserie.

De magische grens is gepasseerd…

“Ja, dat merk ik wel. Vroeger kon ik echt alles eten zonder dat je er iets van zag, maar die tijd is voorbij. Het is echt een verschil. Maar mijn huid is minder strak en ik moet ook echt meer sporten om in vorm te blijven.”

“Ik hou helemaal niet van fitness en vind het echt verschrikkelijk om een uur in de sportschool te staan. Yoga vind ik wel fijn, en ik hou ook van korte intervaltrainingen. Daarom doe ik elke dag zo’n 15 minuten-workout. Het is gewoon een kwestie van doen en even die knop omzetten. Juist omdat het maar een kwartier is, valt het overal wel in te passen.” 

“Ik ben gevoelig voor gluten. Gelukkig ben ik niet allergisch en zolang ik onbewerkte producten eet, gaat het goed. Doe ik dat niet, dan stijgen mijn bloedwaardes en krijg ik ook enorme last van mijn buik. De pijn is extreem, ik vergelijk het altijd met een blindedarmontsteking. Ik kan niet praten, niet eten, helemaal niks.”

“Ik heb altijd al gevoelige darmen gehad. Nu ik op mijn voeding let gaat het goed en heb ik het onder controle. Alhoewel: ik ben laatst weer op de eerste hulp beland, nadat ik Turks brood met pulled pork heb gegeten. Kennelijk zat er iets in de saus waar ik niet goed tegen kon.”

het-gezicht-van-shemara-pijpers-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik vind een mooie huid echt heel belangrijk, daarom maak ik mijn huid sowieso elke avond goed schoon. Het maakt ook niet uit of ik wel of geen make-up opheb.”

“Ik heb een gevoelige huid en gebruik veel natuurlijke producten van Weleda en Dr. Hauska. Ik heb echt van alles geprobeerd, van Estée Lauder tot aan La Mer, maar van sommige producten krijg ik uitslag bij mijn ogen.”

het-gezicht-van-shemara-pijpers-2

“Ik zweer bij de Melisse crème, van Dr. Hauska, speciaal voor de gevoelige huid. Ik heb een hele irritante glans, maar sinds ik deze crème onder mijn make-up smeer is het een stuk minder. Ik gebruik namelijk geen foundation, omdat mijn huid daar niet tegen kan. Daarnaast wil ik mijn huid ook niet laten verstoppen, maar juist laten ademen.”

Heb je een beautyzonde?

“Ja, af en toe rook ik. Meestal alleen op feestjes, maar toch… Ik ben 4 jaar gestopt geweest, maar de laatste tijd rook ik af en toe weer. Ik zie het niet direct aan mijn huid, maar merk het wel aan mijn lichaam. Je wordt echt minder fit wakker.”

het-gezicht-van-shemara-pijpers-4

Wat is jouw beautytip?

“Eet goede producten, die zijn niet alleen gezond, maar werken ook van binnenuit. En luister naar je lichaam: niet alleen op het gebied van voeding, maar ook qua verzorgingsproducten. Elke huid is namelijk weer anders.”

“En natuurlijk rauwe chocolade. Ridiculously Good Chocolate is onbewerkt en bevat geen geraffineerde suikers, geen gluten en is puur natuur. Chocolade is in principe gezond en zit vol met antioxidanten, onder andere tegen huidveroudering. Door het verwerkingsproces vervliegen die. Door de chocolade niet te verhitten, blijven de vitaminen en mineralen behouden. Chocolade zoals chocolade hoort te zijn.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 7,5. Ik heb wel last van pigmentvlekken en dat is de reden dat ik niet helemaal tevreden ben. Ik smeer daarom wel elke dag zonnebrandcreme. Of de zon wel of niet schijnt.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram