arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-samra-filurija-1

Het gezicht van: Samra Filurija

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Samra Filjurija.

Samra is 40 jaar en werkzaam als spiritueel coach.

40 jaar

“Op mijn veertigste verjaardag heb ik mijn fronsrimpel met botox laten behandelen. Ik vond het tijd worden. Ik ben er al een halfjaar mee bezig. Daarvoor stoorde ik me er niet heel erg aan. Rimpeltje her en der, maar ik merkte dat het me allemaal steeds meer begon te irriteren.”

“Ik vind ouder worden niet erg, althans innerlijk dan. Ik voel me ook content, stabiel en zit lekker in mijn vel. Alleen het uiterlijke gedeelte van het ouder worden werd de laatste tijd steeds meer sinds een ding. En waarom zou ik de lijntje en rimpels laten zitten als je er ook gewoon iets aan kan laten doen? Dus dat heb ik gedaan.”

Fronsrimpel botox

“Mijn fronsrimpel was echt zo diep, maar door de botox is hij bijna helemaal weg. De rimpels in mijn voorhoofd vind ik ook vervelend, maar die zijn nu ook al wat minder. Ik heb trouwens nog wel een lijstje, met wat ik zou willen laten doen. Mijn traangootjes wil ik laten behandelen, en misschien de lijnen langs mijn mond. Het valt me op dat het daar ook allemaal begint te zakken. Lachend: Ja, op mijn veertigste ga ik los ook!”

“Ik vind de behandeling totaal niet eng, ben ook niet bang voor naalden. Maar de dagen daarna ben ik wel constant in de spiegel aan het kijken. Je hoort soms van die enge verhalen over hangende oogleden. Ik maak me dan toch een beetje zorgen, je weet niet wat er gaat gebeuren.”

het-gezicht-van-samra-filurija-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik maak mijn gezicht twee keer per dag schoon met de cleanser van Environ. Dat vind ik zo’n fijn spul, echt een topproduct. Ik gebruik altijd lauw water, maar eindig altijd met een plens koud water. Dat doe ik al jaren en geeft me zo’n fijn gevoel, alsof alles samentrekt. En daarna gebruik ik de moisturising toner, ook van Environ. Daarna voelt mijn huid aan, alsof ik eigenlijk niks meer nodig heeft.”

het-gezicht-van-samra-filurija-3

“Recent ben ik dus vitamine A-zuurcreme gaan gebruiken. Nog te kort om nu al iets over het resultaat te kunnen zeggen, pas een week of drie. Ik gebruikte het eerst eens per 3 dagen, maar ik ben nu al zover dat ik het om de dag doe. Ik heb alleen last van een paar kleine vlekjes op mijn kaaklijn en daar schilfert mijn huid ook een beetje. Of dat hoort weet ik niet. De rest van mijn huid geeft geen reactie.”

“Ik heb mijn vitamine A-zuurcrème niet via de huisarts besteld, maar bij dokteronline. Ik gebruik de hoogste dosering: 0,05%, maar ik bouw het redelijk rustig op en mijn huid reageert er goed op. Ik ben wel heel benieuwd naar wat het gaat opleveren. Ik gebruik hem niet zozeer vanwege anti-aging, maar voor de egalisatie van mijn huid. Het spreekt me gewoon aan dat je met deze crème nieuw collageen opbouwt en zorgt voor een verbetering van je huid.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Te weinig water drinken. Dan ben ik zo druk met van alles en nog wat, dat ik het gewoon vergeet. Ik probeer mezelf er nu wel toe te dwingen om meer water te drinken. Ik heb een sportfles gekocht en die zet ik naast me neer. Ik heb dan ook echt als doel dat hij aan het eind van de dag leeg is.”

“En ik heb gerookt, dat is ook wel een zonde te noemen, maar daar ben ik dus net mee gestopt. Ik zie het ook echt aan mijn huid dat ik niet meer rook. Hij is minder grauw en ik krijg weer meer kleur in mijn gezicht.”

het-gezicht-van-samra-filurija-4

Wat is jouw beautytip?

“Om wat vaker make-uploze dagen in te lassen. Sowieso moet je natuurlijk nooit met make-up gaan slapen. Ongeacht waar je bent geweest, hoe laat het is geworden en hoe dronken je ook bent: reinig altijd je gezicht. Maar ook overdag is er niet altijd een reden om je op te maken. Als je gaat sporten of als je geen afspraken hebt en je geen make-up op hoeft, doe het dan niet.”

“Ik vind het heerlijk om niet opgemaakt te zijn. Maar dan bedoel ik ook echt een blotebillengezicht: geen mascara, helemaal niks. Vroeger vond ik dat eng, maakte ik me druk om oneffenheden, maar nu realiseer ik me dat we dat allemaal hebben.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Je bent altijd net iets strenger voor jezelf en je ziet zelf altijd meer punten ter verbetering als je in de spiegel kijkt. Zo vind ik dat ik bijvoorbeeld grove poriën heb, maar over het algemeen ben ik eigenlijk best tevreden. Geen onvoldoende dus, maar een dikke 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram