arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
sabine-de-witte-4

Het gezicht van: Sabine De Witte

Het gezicht van: Sabine De Witte

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sabine De Witte.

Sabine De Witte, 29 jaar en owner van yourambassadrice.com. En alsof ze het nog niet druk genoeg heeft, begeleidt ze daarnaast start-ups en is ze ook nog eens online marketeer.

Bijna 30… Piepjong dus nog…

“Ik merk wel aan mijn huid en ook aan mijn lijf dat ik minder flexibel ben dan vroeger. Voor mijn website reis ik veel, en dat is echt een aanslag op je lichaam. Mijn huid is onrustiger, snel droger en ik moet echt meer moeite doen om het allemaal te onderhouden. Daarnaast merk ik dat je niet meer een avond wijn kunt drinken, weinig slapen, met make-up in bed kruipen en er dan de volgende dag weer fris en fruitig uitzien. Die tijden zijn voorbij…”

“Ik heb de huidziekte vitiligo en zorg goed voor mijn huid. Elke avond uitgebreid reinigen, twee keer per week een masker en ook veel scrubben. Maar ook van binnenuit: ik slik veel vitamines, drink veel water met citroen en heb sowieso een gezonde levensstijl.”

IMG_7536

“Op mijn veertiende kreeg ik een witte pigmentvlek midden op mijn wang en binnen een halfjaar was ik helemaal egaal wit. Het ging vrij hard. Mijn zusje heeft het ook. Ik heb het ook een beetje op mijn voeten en er is een kans dat ik het binnen een mum van tijd ook op de rest van mijn lichaam krijg. Ik zou een laserbehandeling kunnen doen om al het pigment weg te halen, maar dat gaat me dan weer te ver.”

“Ik voel me niet lelijk, maar ben wel onzeker zonder make-up. Ik heb altijd foundation op en ga eigenlijk nooit make-uploos naar buiten. Niet naar het strand, niet naar het zwembad, niet in het vliegtuig. Dat ik hier nu zonder make-up zit, is echt een uitzondering. Met make-up zorg ik dat mijn gezicht dezelfde teint krijgt als de rest van mijn huid. Dus ongeveer 3 tinten donkerder.”

sabine-de-witte-1

Heb je een dagelijks huidverzorgingsritueel?

“Na mijn dagcrème breng ik een primer aan, dan een laag foundation, gevolgd door een laag minerale poeder, een laag compactpoeder, bronzingpoeder en als laatste rouge. Ik kan het inmiddels snel, en ben ’s ochtends binnen 10 minuten klaar. Als ik geen make-up op heb, lijk ik gewoon ziek.”

“Ik zweer al jaren bij de make-uplijn van La Prairie. Die is echt heel dekkend, heeft volle pigmenten en blijft de hele dag goed zitten. Ik hoef in principe niet meer mijn make-up bij te werken. Tenzij het 30 graden buiten is en het zweet over mijn voorhoofd loopt. Maar eigenlijk hoef ik er overdag niet echt meer naar om te kijken.”

“’s Avonds duurt het allemaal wat langer, want al die lagen make-up moeten er ook weer af. Ik gebruik ongeveer drie keer de schuimreiniger van La Prairie, een reinigingsmelk en daarna nog drie keer een tonic. Het is een heel ritueel dat een halfuur duurt. En één keer in de week gebruik ik een nightmasker. Dat laat ik de hele nacht zitten.”

sabine-de-witte-3

Wat is jouw beautytip?

“Kokosolie. Vooral als je op reis gaat, is dit ideaal. Het is multi-inzetbaar en hierdoor hoef je niet allerlei potjes mee te nemen. Je kunt kokosolie namelijk gebruiken voor je hele gezicht. Ik gebruik het vaak als remover. Het is ook heel makkelijk weer te verwijderen met een wattenschijfje. Je kunt het zelfs gebruiken om mascara te verwijderen. Schijnt ook goed voor je wimpers te zijn.”

“En een Facial Mist is eigenlijk ook onmisbaar. In mijn geval ideaal, omdat je het gewoon over je make-up kunt gebruiken.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Ik ben eigenlijk altijd gezegend met een goede huid. Ondanks dat ik vooral de laatste twee jaar merk dat mijn huid meer tijd nodig heeft om te herstellen geef ik mezelf wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram