arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-roos-van-binsbergen-2

Het gezicht van: Roos van Binsbergen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Roos van Binsbergen.

Roos is 33 jaar oud en is eigenaresse van Beauty by Roos.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, vooral na een zware nacht, in combinatie met een drukke week. Je ziet het echt aan je huid, veel meer dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Toen kon ik prima een paar nachten doorhalen, zonder dat iemand het zag. Nu heb ik last van een vermoeide blik en natuurlijk ook wallen onder mijn ogen.

“Ik heb last van acne, heb echt een hele onrustige huid. Ik doe veel aan mijn huid en ben er ook echt druk mee. Het is wel iets hormonaals en soms gaat het ook een periode ineens beter. Tijdens mijn laatste zwangerschap bijvoorbeeld, had ik ineens een fantastische huid.”

“Ik ga elke vier weken naar de schoonheidsspecialiste om mijn huid goed te laten reinigen. Verder probeer ik dus zo min mogelijk aan mijn huid te doen. Sinds ik geen foundation meer gebruikt, gaat het trouwens al veel beter. Het was wel even doorbijten. Toen ik net stopte, moest ik mezelf echt inhouden om niet alles toch te gaan camoufleren. Na een maand kon ik echt pas zeggen dat het goed is geweest om te stoppen. Nu gebruik ik alleen nog maar een BB cream, speciaal eentje met een zuiverende werking.”

het-gezicht-van-roos-van-binsbergen-3

Botox

“Ik gebruik al sinds mijn 28ste botox in mijn voorhoofd en in mijn fronsrimpel. Niet structureel, want ik heb het bijvoorbeeld niet kunnen doen tijdens mijn zwangerschap. Het zit er nu net weer in. Ik heb het op dit moment heel druk op mijn werk en in combinatie met drie kinderen betekent dat weinig slaap en veel gebroken nachten. Dan krijg je vaak veel opmerkingen: ‘Ben je moe?’ en ‘Gaat het wel?’ Ik vind dat je gewoon een veel frissere blik krijgt door botox.”

“Ik heb wel negatieve ervaringen met botox. Toen ik de eerste keer botox liet zetten is er te veel botox gebruikt. Direct na de behandeling had ik last van hoofdpijn en voelde het allemaal heel zwaar, en mijn wenkbrauwen gingen ook meteen zakken. De hoofdpijn bleef wel zes weken aan. Ik ben dan ook even huiverig geweest, voordat ik weer een behandeling heb ondergaan.”

het-gezicht-van-roos-van-binsbergen-4

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Natuurlijk ’s morgens en ’s avonds reinigen. En daarna gebruik ik altijd een dag- of nachtcrème. Soms ook nog ‘Time in a bottle’ van Philosophy, maar dat doe ik niet dagelijks. Dat vergeet ik altijd. En ik scrub mijn huid één tot twee keer per week. Ik zweer bij Philosophy, maar dat is ook een kwestie van toeval. Ik durf ook niks anders meer te gebruiken. Sinds ik gestopt ben met foundation ben ik ook overgestapt op de producten van Philosophy. Mijn huid is zo veel beter dan eerst. Het kan een combinatie zijn, maar het werkt. Dan stap je niet snel meer terug.”

Clarisonic gebruik ik ook niet dagelijks. Dat heb ik in het begin wel gedaan, maar ik merkte dat mijn huid daar te heftig op reageerde. Ik ben gaan minderen. Daar baal ik wel van, want met elektrisch reinigen wordt je huid wel echt schoon, schoon. Op één of andere manier komt er met de Clarisonic altijd nog wel wat af, ook al heb je je huid net gereinigd.”

het-gezicht-van-roos-van-binsbergen-1

“Mijn haar is zo’n belangrijk onderdeel van mijn beautyritueel. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik hairextensions heb. De één gebruikt mascara om er beter uit te zien, ik gebruik mijn haar. Ik föhn of stijl mijn haar elke dag en kan echt niet zonder mijn haarserum. Elke dag een paar druppeltjes. Dat heb je echt nodig om je haar te beschermen. Anders gaat het echt kapot.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Als je me deze vraag twee jaar geleden had gesteld, dan wist ik het meteen. Ik had er toen nog wel een handje van om na een gezellige avond met make-up en al het bed in te duiken. Maar dat doe ik nu echt never nooit meer. Hoeveel wijntjes er ook in zitten, mijn make-up gaat eraf. Als je jonger bent, dan geef je er gewoon minder om. Maar nu slaap ik echt niet lekker. Mocht het al een keer gebeuren, dan ga ik alsnog mijn bed uit om het er allemaal af te halen. “

Wat is jouw beautytip?

“Less is more. Vroeger stond ik daar anders in. Toen had ik echt toiletassen vol met make-up, maar naarmate ik ouder ben geworden, ben ik ook minder gaan gebruiken. Je ziet er veel frisser uit als je alleen mascara gebruikt. Té is gewoon niet mooi. Ik ben trouwens wel verslaafd aan rode lippenstift, ga echt de deur niet zonder. Maar juist in combinatie met rode lippenstift staat al die poespas helemaal niet mooi, alleen mascara is voldoende.” 

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Wisselend, maar nu geef ik mijn huid een 7. Hij heeft wel onderhoud nodig, maar het gaat nu wel goed. Ik ben wel tevreden.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram