arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rianne-reyneveld-2

Het gezicht van: Rianne Reyneveld

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Rianne Reyneveld.

Rianne is 30 jaar en student geneeskunde aan de VU. Daarnaast werkt ze als project- en kwaliteitsmedewerker op de afdeling Interne Geneeskunde van het OLVG.

30 jaar… Ben je bezig met ‘mooi oud’ worden?

“Ja, want ik merk al een paar jaar dat ik echt ouder word. Op mijn 27ste ben ik getrouwd en eigenlijk sinds die tijd vind ik van mezelf dat ik ouder word. Vooral aan het eind van de dag zie ik het aan mijn huid. Als ik de hele dag heb gelachen, heb ik last van rimpels langs mijn mond die niet zo makkelijk meer weggaan.”

“Ik heb meer last van droogtelijntjes, zoals mijn schoonheidsspecialiste dat met een mooi woord noemt. Niet echt rimpels, maar wel lijntjes die steeds moeilijker verdwijnen. Als ik goed heb geslapen dan zijn ze ’s ochtends wel weer weg. Maar vooral op drukke dagen met stress op mijn werk, merk ik dat ik ga ik fronsen en die lijntjes op mijn voorhoofd gaan steeds moeilijker weg. En ik heb last van donkere kringen. Ga echt de deur niet uit zonder concealer van Laura Mercier. Die is echt heilig.”

“O, en nog een ding: ik heb dus ook al grijze haren. Als ik vroeger geen geld had, dan kon ik wel een aantal maanden mijn haar niet verven, maar nu moet ik echt om de twee maanden naar de kapper om mijn highlights te laten bijwerken. Dat vind ik best heftig.”

rianne-reyneveld-1

Hoe verzorg je jouw huid?

“Ik doe maar wat, eigenlijk… Ik gebruik wel altijd dagcrème, maar heb bijvoorbeeld weer geen aparte nachtcrème. Ik hang ook niet aan een bepaald merk. Ik gebruik vaak Dermalogica en over dat merk ben ik op zich heel tevreden, maar als ze op zijn en ik te lui ben om nieuwe producten te kopen en dan stap ik weer een tijdje over op Olaz.”

“Ik haal wel altijd mijn make-up eraf, maar moet toegeven: ik ben wel echt van het makkelijk. Ik gebruik namelijk altijd reinigingsdoekjes. Trouwens, dat wisselt ook… Want soms ben ik weer een periode elke avond druk in de weer met make-upremover en watjes. Een reinigingsgel of een facewash gebruik ik alleen nooit, dat vind ik zo’n gedoe. Erg hè?

“Tijdens mijn zwangerschap was ik echt bang voor een zwangerschapsmasker en ik heb mezelf toen aangeleerd om altijd een dagcrème met SPF te gebruiken. Ik smeer mezelf dus wel elke dag in. In de zomer kies ik dan ook nog eens echt voor een goed merk, Clinique of iets dergelijks. Voor mijn lijf maakt het merk me dan minder uit, maar zorg wel altijd voor een hoge factor.”

rianne-reyneveld-4

Wat is jouw beautytip?

“Ik denk dat mijn beautytip is dat je altijd een crème moet gebruiken. Ik geloof niet dat je de allerduurste moet hebben, maar ik ben wel overtuigd van het feit dat je moet smeren. Ik merk het echt aan mijn huid als ik niks gebruik. Alles trekt, ik krijg echt een een droge huid, en heb ik last van huidschilfers.”

“En ik ben echt van de 8 Hour Cream van Elizabeth Arden. Dat gebruik ik overal voor: voor mijn lippen, als ik een droog plekje in mijn gezicht heb of wondje. Ik vind dat zo’n fijn product.”

Wel cijfer geef je aan je huid?

Mag je jezelf ook twee cijfers geven? Ik vind het namelijk heel erg wisselen. Op een goede dag geef ik mezelf namelijk echt een 8,5 tot een 9, maar op een slechte dag 6,5 tot een 7… “

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram