arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
renee-alberti-3

Het gezicht van: Renee Alberti

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Renee Alberti. 

Renee is 43 jaar en probeert momenteel een baan te vinden in Nederland. In haar geboorteland Amerika is ze meer dan 12 jaar werkzaam geweest in de financiële wereld.

43 jaar, merk je dat je ouder wordt?

“Ja, enorm! Het is allemaal niet meer zo strak als vroeger, ik heb meer rimpels en ook de textuur van mijn huid is niet meer zoals ik die gewend ben. Ik heb er wel vrede mee, want ouder worden hoort ook bij het leven. En je wilt er op je veertigste natuurlijk ook niet uitzien als een achttienjarige.” 

“Mijn grootste zorg zijn wel de beschadigingen uit het verleden. Ik ben vroeger nogal onzorgvuldig met mijn huid omgegaan en dat zie je nu terug in mijn gezicht. Behalve zonschade, heb ik ook veel littekens door acne. Ik heb nooit last gehad van acne tot mijn 21ste . Ik heb het in die periode echt heel zwaar gehad. Onder begeleiding van mijn dermatoloog heb ik echt alles geprobeerd. Heb jarenlang antibiotica geslikt, maar niets hielp. Zelfs Roaccutane werkte bij mij niet. Ik had ook zo veel last van de bijwerkingen: mijn huid was zo droog, dat ik dagelijks vaseline moest gebruiken.”

renee-alberti-2

“Photodynamic Therapy (PDT) is uiteindelijk het enige dat heeft geholpen. Ik heb geen last meer van acne en het heeft ook mijn poriën verkleind. Uiteindelijk zal ik voor de behandeling van mijn littekens ook nog laser moeten ondergaan, maar daar zie ik nog een beetje tegenop. In het licht zien mijn littekens er soms nog slechter uit en dan weet ik dat ik er ooit aan zal moeten geloven.”

renee-alberti-1

 Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

Ik was mijn gezicht minimaal twee keer per dag met een milde reiniger. Daarna gebruik ik eigenlijk alleen nog een oogcrème. Als mijn huid erg droog is, dan ook een verzorgende dagcrème, maar als ik dat al doe, dan is het maar een heel klein beetje.”

“Bliss is echt mijn favoriete merk. Het is een salonmerk in Amerika en alle producten zijn echt geweldig. Ik heb een gevoelige huid, dus gebruik ik het liefst milde producten, maar ik doe er ook alles aan om te voorkomen dat ik weer last van acne krijg. Een schone huid is voor mij echt essentieel. Bliss exfolieert bijvoorbeeld echt heel goed, maar is tegelijkertijd ook zacht. Daarnaast gebruik ik soms ook nog de producten van Boots, maar dat is meer als ik mijn gezicht even snel wil reinigen.”

het-gezicht-van-renee-alberti-

Wat is jouw beautytip?

“Reinig je gezicht altijd voor een workout. Als ik mijn gezicht niet was voordat ik ga sporten, dan weet ik zeker dat ik daarna last van mijn huid krijg. Een mooie huid begint wat mij betreft met het reinigen van je gezicht O, en ik heb spijt dat ik niet eerder met oogcrème ben begonnen. Ik zweer bij oogcrème.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Vanwege de littekens van de acne, geef ik mezelf een 6. En dat is zelfs nog aan de hoge kant.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram