arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pien-buseman-2

Het gezicht van: Pien Buseman

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Pien Buseman.

Pien Buseman is 41 jaar en werkt als projectmanager bij Storyboard en is daarnaast ook manager van o.a. Thijs Willekes en Toprak Yalçiner.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, natuurlijk zie ik dat ik ouder word, ondanks dat ik vind dat ik een makkelijke huid heb. Ik kan niet zeggen dat ik ergens last van heb, het enige wat ik merk is dat ik hier en daar een rimpel krijg. Maar ik verzorg mijn huid van jongs af aan al heel goed en ik vermoed dat ik daardoor zo’n goede huid heb.”

“Ik heb in het verleden twee keer botox gebruikt, maar dat doe ik nu niet meer. Ik vind het echt niks voor mij. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal niets meer doe, want nu gebruik ik fillers. Ik doe dat om de zes maanden, ga gewoon even tijdens de lunch naar Doctors Inc. voor een behandeling van mijn ogen. Ik heb gelukkig niet heel veel nodig en wil echt voorkomen dat ik met een strakgetrokken hoofd door het leven ga. Gewoon een beetje aan de zijkant van mijn ogen en daar hou ik het bij. Niemand die er iets van ziet.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Smeren, smeren, en nog eens smeren. Had ik al smeren gezegd? Echt heel veel. Volgens mij is het het allerbelangrijkste om je huid goed te onderhouden en ook voor voldoende hydratatie te zorgen. Ik ben op zich wel merkvast en gebruik altijd de producten van Clinique. Die vind ik gewoon heel fijn.”

het-gezicht-van-pien-buseman

“Ik douche elke ochtend en dan scrub ik mijn huid en gebruik ik ook zo’n reinigende gezichtsfoam. Ik zweer bij een oogcrème, een hydraterende gel en natuurlijk ook nog een dagcrème.”

“Ik gebruik bijna geen make-up en sowieso haal ik alles wat erop zit er ’s avonds ook weer af. Ik zal echt nooit met make-up gaan slapen. En daarnaast gebruik ik  ’s avonds ook weer mijn oogcrème en hydraterende gel en in plaats van een dagcrème gebruik ik nachtcrème. Tja, het is een heel ritueel, maar ik ben van het smeren, hè?”

pien-buseman-3

Wat is jouw beautytip?

“Volgens mij draait het allemaal om ‘smeren’ en ‘hydrateren’. In de zomer smeer ik mijn gezicht bijvoorbeeld altijd in met factor 50. Het is volgens mij heel belangrijk om je huid te beschermen. Maar ook voor mijn lichaam gebruik ik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Ik heb het geluk dat ik snel bruin word, maar dat staat er los van. Het is een fabeltje dat je met een factor niet bruin zou kunnen worden.”

“Daarnaast ben ik ook voor een goede aftersun. Volgens mij is het alleen beter om een aftersun-crème te gebruiken die is speciaal ontwikkeld voor je gezicht. Ik heb zo het gevoel dat het niet altijd even goed is om producten die je voor je lichaam gebruikt, ook op je gezicht te smeren.”

pien-buseman-1

“Verder hou ik me aan het principe van heel veel water drinken en voldoende rust. Ik ben echt een ontzettende levensgenieter, maar ik probeer deze regels toch altijd wel trouw te blijven. Volgens mij heb ik daar mijn huid nu aan te danken.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Stiekem ben ik heel trots op mijn huid. Ik geef mezelf dan ook echt een 8,5. Ik heb wel last van pigmentvlekken, maar dat is dan ook het enige en ik mag dan ook echt niet klagen.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram