arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
nynke-plantinga-2

Het gezicht van: Nynke Plantinga

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Nynke Plantinga.  

Nynke is 32 jaar en en werkzaam als campagnemanager voor Microsoft.

30+, merk je dat je ouder wordt?

“Ja, het is zeker anders. Je kunt niet meer feestjes hebben en de volgende dag vrolijk en fruitig weer verdergaan. En daarnaast moet je ook gewoon serieuzer gaan nadenken over het leven. Moet ik geen huis kopen? Is het geen tijd om aan kinderen te beginnen? En mijn huid: dat je ’s ochtends wakker wordt met een kreukel en dat er ineens meer lijntjes zitten dan voorheen.”

“Ik vind het ook wel leuk hoor om ouder te worden, alleen dat burgerlijke kantje vind ik wel irritant. Ik zou het liefst nog gewoon jong en wild willen zijn en alle feestjes af gaan. Dat kan in principe nog steeds, maar je stelt wel je prioriteiten anders. Op dit moment ben ik veel meer bezig met mijn carrière bij Microsoft en daarnaast wil ik ook graag mijn webshop (Girls Love Eco) een succes maken. Ik maak gewoon bewustere keuzes.”

nynke-plantinga-3

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik vind mijn huid niet zo mooi, dus moet eerlijk bekennen dat ik er wel heel erg mee bezig ben. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en ben er wel nuchter in, zodat ik het ook wel naast me neer kan leggen. Ik wil me er ook niet continu mee bezighouden en daarnaast ook kunnen genieten van het leven. Het gaat ook in fases: soms ben ik er een periode helemaal van in de ban en daarna kan ik het ook wel volledig naast me neerleggen.”

“In de periode dat ik veel met mijn huid bezig ben, ga ik naar de Bergman Kliniek om mijn gezicht helemaal te laten schoonmaken en dan wil ik ook gelijk alle producten hebben. Dan koop ik in één keer de face wash, milk, lotion en goede dagcrème en word ik ook blij van alle potjes in mijn badkamer. En als het dan op is, dan ben ik ook gelijk een stuk minder gemotiveerd en laat ik het weer een periode helemaal los.”

nynke-plantinga-4

“Op dit moment gebruik ik nog de face wash van Bergman, en daarnaast de crème van Nescens. Dat merk is nog niet zo bekend en is ook meer een medische crème. Ruikt ook niet heel lekker en is vrij duur, maar zorgt er wel voor dat mijn poriën zich iets meer sluiten. Daarnaast is het allemaal niet heel spannend: een BB cream van L’Oréal, een mascara van Collistar en ik zweer ook bij mijn wenkbrauwpoeder van de Hema.”

“Ik weet dat het heel fout is, maar ik reinig dus niet elke avond mijn huid. Dan ben ik moe en heb ik geen zin meer. Maar als ik het doe, dan gebruik ik ook echt olie om mijn mascara te verwijderen, zodat ik niet te hard wrijf. En dan heb ik nog een nachtcrème van Clarins.”

nynke-plantinga-1

Wat is jouw beautytip?

“Ik slaap al een poosje op een zijden kussensloop en dat is zo goed voor mijn huid én haar. Ik had het van tevoren niet gedacht dat het zo veel effect zou hebben. Maar toen ik er net op begon te slapen, kreeg ik echt te horen dat mensen vonden dat mijn huid er zo goed uitzag.”

“Ik zou heel graag advies willen krijgen over hoe ik mezelf op moet maken. Ik ben alleen te bang om de Douglas in te lopen en erom te vragen. Ik ben van de basis: de BB Cream voor een egale huid, mascara voor mijn oogopslag en dan accentueer ik nog mijn wenkbrauwen, maar dan houdt het op. Ik zou zo graag willen weten hoe je echt goed make-up aanbrengt.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Vanwege de grove poriën geef ik mezelf een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram