arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
nienke-strikwerda-3

Het gezicht van: Nienke Strikwerda

Vanaf nu elke zaterdag: Het gezicht van. In deze nieuwe rubriek vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht.

Deze week: Nienke Strikwerda, ze is 44 jaar, woont in Amsterdam en is trainer in communicatie, klantgerichtheid en teambuilding.

Ben je bezig met mooi oud worden?

“Ja, ik ben wel met mijn uiterlijk bezig. Ik ben nog steeds blij als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, maar ik merk wel dat ik ouder word. Mijn huid is dus echt slapper geworden. De rek is er een beetje uit en niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. En dat vind ik eerlijk gezegd wel een dingetje.”

“Ik geloof dat sport een belangrijk onderdeel is van ‘mooi oud worden’. Daarom sport ik ongeveer 3x in de week. Ik ben gek op hardlopen en ren dan minimaal 10 kilometer. Ik doe niks aan krachttraining, maar na het hardlopen plank ik wel altijd. Ik heb stiekem de hoop dat ik er op die manier ook wat aan doe. En ik wil ook meer aan pilates gaan doen, om ervoor te zorgen dat mijn buikspieren weer flink wat sterker worden.”

nienke-strikwerda-1

Wat is je huidverzorgingsritueel?

“Ik douche eigenlijk altijd ’s avonds en daarna gebruik ik een hele vette crème van Babor. Het is een heel ritueel: smeer mijn gezicht en hals uitgebreid in en gebruik ook nog kruidenlotion. Ik vind dat zo lekker en gebruik alles van dat merk. ’s Ochtends reinig ik mijn gezicht en breng ik nog een keer die lotion aan en een zonnebrandcrème. “

“Ik moet eerlijk bekennen dat die zonnebrandcrème dus geen hele hoge factor heeft, anders word ik niet bruin. Maximaal factor 20 of 30. Vroeger werd ik altijd heel bruin. Ik was zo’n blond kind, met een hele bruine huid en dat is wel minder aan het worden. Als ik factor 50 gebruik, dan blijf ik dus spierwit. En dat vind ik ook weer niet leuk. Ik wil wel een beetje een kleurtje hebben. Een beetje…

nienke-strikwerda

“Ik stoor me een beetje aan mijn grote neus en die mag wat mij betreft echt wel wat kleiner. Maar ik doe nog niks aan cosmetische chirurgie. Ik vind het belangrijker dat mijn huid niet al te onrustig is. Ik ben gek op chocolade en daar krijg ik pukkeltjes van. Daar word ik soms heel chagrijnig van.”

Wat vind je mooi aan jezelf?

“Ik vind dus van mezelf dat ik mooie ogen heb. Dat is best gek, want ik kijk een beetje scheel en heb zelfs een oogafwijking. Maar ik vind dat mijn ogen wel sprekend zijn. Ik ga ook nooit zonder make-up de deur uit en heb altijd wel mascara op, zelfs tijdens het hardlopen. 

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ondanks mijn slappe huid ben ik eigenlijk best wel tevreden en geef ik mezelf wel een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram