arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
nicolette-aschermann-4

Het gezicht van: Nicolette Aschermann

Vanaf nu elke zaterdag: Het gezicht van. In deze nieuwe rubriek vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht.

Deze week: Nicolette Aschermann, is het liefst 39 jaar, woont in Amsterdam en heeft haar eigen bedrijf DeWolf&Mussen. 

Je bent ‘het liefst 39 jaar’, maar zegt liever niet hoe oud je echt bent. Waarom vind je dat zo moeilijk?

Nicolette: “Ik zeg dus gewoon nooit hoe oud ik ben. Ik jok eigenlijk altijd over mijn leeftijd. Ik ga met veel jonge mensen om en vind het gênant dat ik ouder ben. Ik voel me dan meteen anders. Daarom zeg ik gewoon niks over mijn leeftijd en als ik het toch moet dan haal ik er stiekem nog een jaartje vanaf. Het liefst ben ik 39 jaar…”

nicolette-aschermann-5

Ben je bezig met mooi oud worden?

Nicolette: “Mijn moeder is schoonheidsspecialiste, dus ik werd al vanaf 16 jaar met Shiseido aan het smeren gezet. Hele mooie producten. Alleen op die leeftijd had ik nog geen flauw benul dat Shisheido zo’n exclusief merk was.”

“Mijn moeder heeft me geleerd om nooit naar bed gaan zonder mijn gezicht schoon te maken. Dat was een soort van mantra bij ons thuis. Verder gebruik ik al sinds mijn zestiende tonic en lotion (lachend: dus al 85 jaar) en ik slaap altijd met een crème op. Volgens mijn moeder was het ’s ochtends niet zo belangrijk wat ik deed, maar ’s nachts moest ik een crème gebruiken en mijn huid rust geven.”

“Ik ben altijd blijven smeren, ook toen uit huis ging. Inmiddels heb ik ontdekt wat ik echt fijn vind. Ik zweer bij Kiehls en gebruik ook elke dag Bio-Oil. Ik ben fan van Kim Kardashian en zij gebruikt het ook. Tijdens mijn zwangerschappen gebruikte ik het op mijn buik om striae te voorkomen en op mijn gezicht tegen een zwangerschapsmasker. Nu smeer ik het ook op mijn armen, benen, eigenlijk overal.”

nicolette-aschermann-2

“Ik heb altijd factor 50 van Biodermal in mijn tas zitten. En ik smeer altijd een Dark Spot Corrector, maar dat helpt echt voor geen meter. Ik ben wel heel gelukkig met mijn Kiehls BB Cream met vitamine C. En ik gebruik ook nog ’s avonds Vichy Lift Activ en in de zomer gebruik ik Neoderma Blue Blood Gel als aftersun.”

nicolette-aschermann-1

Wat is jouw beautytip?

“Geen echte beautytip, maar ik word altijd helemaal gelukkig van een bezoekje aan Bianco op de Rozengracht in Amsterdam. Daar kun je je wenkbrauwen laten doen, met zo’n draadje. Het duurt ongeveer 3 seconden en kost maar 6 euro. Als ik me nors en zwaar voel, dan voel ik me daarna weer ‘opgeruimd’ en kan ik de dag weer aan.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Zeker een 8. Ik ben heel blij met mijn huid. Ik vind de kleur mooi en ben blij met de structuur. Ik ben ook trots op mijn sterke huid en heb bijvoorbeeld nergens putten. Ik heb dan wel weer pigmentvlekken. Ben bijvoorbeeld nooit helemaal vlekkeloos. In de winter is het wel wat minder, maar heb altijd wel ergens een vlekje.”

“Ik focus me niet zo op mijn pigmentvlekken. Vind het diep vanbinnen kennelijk niet zo erg. Als ik alleen naar mijn pigmentvlekken zou kijken geef ik mijn huid een 4, maar als ik kijk naar het hele plaatje ben ik blij en geef ik mezelf een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram