arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-narcis-tjoa-1

Het gezicht van: Narcis Tjoa

Het gezicht van: Narcis Tjoa

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Narcis Tjoa.

Narcis is 54 jaar en werkzaam als front desk-medewerker bij het Haartheather.

54 jaar?!?

“Ik ben echt een laatbloeier. Vroeger was ik echt een lelijk eendje en zag ik er heel slecht uit. Pas na mijn dertigste werd het leuk. Ik ben gewoon laat tot ontwikkeling gekomen. Ik ben lange tijd ontevreden geweest en heb me heel onzeker gevoeld. En dat is tegelijkertijd ook het voordeel van ouder worden: je maakt je minder druk. Je kunt bepaalde zaken makkelijker van je af laten glijden. Ik vind dat het allemaal een stuk makkelijker wordt als je ouder bent.”

het-gezicht-van-narcis-tjoa-4

“Ik voel me ook geen 54 jaar. Ben ook echt verbaasd over hoe snel het allemaal gaat. De tijd vliegt.”

“Ik ga al vanaf mijn twintigste één keer per maand naar de schoonheidsspecialiste, om mijn gezicht grondig te laten reinigen. Daarnaast gebruik ik ook botox. Ik stoorde me zo erg aan mijn fronsrimpel. Ik zag het op vakantiefoto’s. Ondanks een zonnebril had ik nog zo’n lelijke frons. En nu ga ik elk halfjaar naar het Medisch Laser Centrum voor een botoxbehandeling.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb heel lang Clarins gebruikt, maar ben uiteindelijk overgestapt naar het Japanse merk Shiseido. Ik ben enorm gevoelig voor de aanmaak van melanine en ben uit angst voor donkere vlekjes en pigmentvlekken overgestapt naar dit merk. Shisheido heeft namelijk een hele huidverzorgingslijn met whitening-effect. 

“En ik gebruik ook veel producten van GlamGlow. In ieder geval alle reinigers en ook de maskers. En volgens mij heb ik ook nog een scrub. Eén van de maskers ruikt trouwens naar kokos, zo lekker.”

“Haar is zo belangrijk, het bepaalt je hele uitstraling. Ik heb het voordeel dat ik de beste producten kan gebruiken en dat mijn haar wordt gedaan. Hierdoor zie ik er altijd verzorgd uit (lachend). Ik bepaal mijn kleur ook niet zelf, volg klakkeloos het advies van het Haartheater op. In de zomer ben ik meestal iets lichter en nu het weer winter wordt, ga ik weer langzaam iets donkerder.”

het-gezicht-van-narcis-tjoa

“En ik heb net een keratinebehandeling gehad. Mijn haar kon echt wel een oppepper gebruiken en deze behandeling is ook echt een extra vitaminebescherming voor je haar. Dat je haar erg sluik wordt, vind ik niet erg. Dat is juist weer makkelijker in onderhoud. Het effect houdt ongeveer 3 maanden aan, alleen moet je wel je haar wassen met een een sulfaatvrije shampoo. Anders was je het er weer helemaal uit.”

Wat is jouw beautyzonde? Waar schaam je je voor, maar doe je stiekem toch?

“Ik blijf het moeilijk vinden om niet aan mijn gezicht te pulken. Maar ik moet het echt niet doen, want ik word meteen gestraft. Dan heb ik een halfjaar lang last van donkere plekjes en littekens.”

het-gezicht-van-narcis-tjoa

Wat is jouw beautytip?

“Dat je altijd je gezicht goed moet reinigen. Daar geloof ik echt heilig in. Dat je het gewoon nooit, nooit, nooit moet overslaan. Hoe moe je ook bent. En niet even snel met een watje, maar echt je huid goed schoonmaken. Ik heb makkelijk praten hoor, want ik moet toch elke avond mijn lenzen uitdoen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 8,5 zeker. Ik ben gewoon heel erg tevreden. Het enige is dat ik nu wel merk dat mijn gezicht een beetje inzakt, dat alles iets slapper wordt. Maar ik ben gewoon heel erg tevreden, de structuur van mijn huid is goed.” 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram