arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-morris-nieuwenhuis-6

Het gezicht van: Morris Nieuwenhuis

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Morris Nieuwenhuis.

Morris is 28 jaar oud en heeft zijn eigen PR-bureau: Neuhaus PR

28 jaar… Ben je dan al bezig met ‘mooi oud worden’?

“Nog niet echt, maar ik zie al wel verschil met hoe ik er vijf jaar geleden uitzag. Ik heb best een pittig nachtleven gehad en dat zie je terug in mijn gezicht. En ik merk dat mijn haar dunner wordt en er ontstaan kleine inhammen. Het is heus nog geen veroudering te noemen, maar ik ben wel aan het veranderen.”

het-gezicht-van-morris-nieuwenhuis-5

En je gebruikt make-up. Dat is bijzonder voor een man…

“Ik gebruik echt al jaren make-up. Ik heb altijd al last van zwarte kringen onder mijn ogen en daarmee is het eigenlijk begonnen. Ik wilde daar iets opsmeren en gebruikte de concealer van mijn moeder. Later kwam daar de Lancaster Instant Glow Bronze Gel bij. Daarmee krijg je een kleurtje, zonder foundation. En zo is dat langzaam een heel dagelijks ritueel geworden.”

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Avonds reinig ik altijd uitgebreid mijn gezicht. Het begint met een facewash, daarna een tonic en als laatste stap een hydraterende crème. Ik hang niet aan een speciaal merk, als hij maar vochtinbrengend is. Een nachtcrème hoeft wat mij betreft ook niet enorm duur te zijn. Je zweet ’s nachts toch heel veel.”

het-gezicht-van-morris-nieuwenhuis-3

“Mijn dagcrème daarentegen valt wel in de categorie ‘luxe’, want ik gebruik de Photo Plasma-crème van Perricone. Dat is een dikke crème, waar je gezicht eerst helemaal roze van wordt als je hem opsmeert. Hij moet altijd even rustig intrekken en ondertussen smeer ik me in met bodylotion. Duur of goedkoop, maakt hierbij niet uit, ik gebruik in ieder geval grote hoeveelheden. “

“Mijn haar is belangrijk voor me. Ik gebruik trouwens nooit goedkope shampoos, altijd salonmerken. Ik moet het echt elke ochtend föhnen. Hoe lang ik bezig ben, ligt een beetje aan de stijl van de dag. Als het de hele dag goed strak naar achteren moet zitten, kies ik meestal voor goedkope haarlak. Daarmee zet ik het helemaal vast. Maar ik heb ook een haarlook, waarbij het allemaal wat losser zit. Het lijkt dan allemaal quasinonchalant, maar dat is het natuurlijk niet. Het is een compleet doordachte look, waarvoor ik bergen wax gebruik.”

het-gezicht-van-morris-nieuwenhuis-1

Wat is jouw beautytip?

“De Italianen zeggen altijd: ‘A man best accessoire is his tan’, en ik ben het daar helemaal mee eens. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik van de zonnebank ben. Ik ga meestal één keer in de 14 dagen. Je ziet er niet alleen 5 kilo lichter uit als je bruiner bent, ik voel me ook gewoon lekkerder.”

Welk cijfer geef je aan jezelf?

“Op dit moment wel een 8,5. Zowel qua huid, als mijn haar.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram