arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
monique-veenman-3

Het gezicht van: Monique Veenman

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique Veenman.

Monique is 57 jaar en mede-eigenaar van website Femna40.nl

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, de energie die ik vroeger had, die heb ik nu niet meer. Ik merk dat ik ’s morgens meer tijd nodig heb om op gang te komen. En ook aan het eind van de dag ben ik sneller moe, en moet ik soms gewoon een stapje terug doen. Toch vind ik het niet erg en het is ook leuk om ouder te worden. Ik ben niet meer zo strak als vroeger, maar geniet ook van de bijbehorende rimpels. Het is goed. Echt...

“Ondanks dat doe ik wel veel aan mijn uiterlijk. Ik heb de Nu Skin Galvanic Spa en daar kan ik echt niet buiten. Ik loop tegen de zestig en ben er echt van overtuigd dat ik er zonder dat apparaat echt anders uit had gezien.”

“De producten van NU Skin zijn ook echt goed, alleen de commerciële kant van het merk staat me zo enorm tegen.”

monique-veenman-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Ochtends gebruik ik eerst de tonic van L’Oréal: Age perfection. Ik gebruikte tot voor kort ook de tonic van Nu skin, maar die is nu op. De verkoopmethode van dat merk, het gepush en het gedrang, staat echt lijnrecht tegenover de producten. Dat is zo jammer, want dat is de reden dat ik met het merk ben gestopt.”

“Ik hou echt van biologische producten. Ik gebruik op dit moment een elixer en een aloë vera-crème van Santa Verde en mijn huid reageert er echt goed op. Ik heb een droge, oudere huid die ik echt goed moet verzorgen. Ik heb echt een rijke, verzorgende crème nodig.”

monique-veenman-4

“Ik gebruik geen zonnebrandcrème, maar heb wel een poeder met een SPF 25. Geen idee van welk merk, maar ik weet wel dat het door de  Amerika kankerbestrijding is goedgekeurd. Ik denk dat niet elk merk dat zomaar krijgt, en geloof dus ook echt in dat product.”

“De aloë vera-crème is een dag- en nachtcrème. Soms wissel ik hem af met de Nu Skin Rejuvanting Cream, daar heb ik nog een restje van.

“En ik gebruik regelmatig het Nu Skin apparaatje voor mijn ogen. Het kost je maximaal 6 minuten per keer. Soms vergeet ik het, maar dan pak ik het ook wel weer op. Je moet het namelijk echt bijhouden, ik vergelijk het een beetje met sporten: als je het niet consequent doet, dan stort het weer in elkaar.”

“Toch ben ik nog steeds trots op de levenservaring die je terugziet in mijn gezicht. Dat tekent je en maakt je tot wie je bent.”

monique-veenman-1

Wat is jouw beautytip?

“Mijn beautytip is dat je niet jarenlang dezelfde crème moet gebruiken. Ik ben van mening dat je vaker moet wisselen van merk, maar ook van producten. Je moet je huid stimuleren om te blijven vragen. Je huid wordt niet alleen lui als je jarenlang dezelfde producten gebruikt, je wordt ook ouder en je huid verandert.”

“En ik ben erachter gekomen dat een gezichtscrème ook helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Ik heb echt veel geld uitgegeven aan dure merken, soms wel 200 euro per maand. Sommige huidverzorgingsmerken beloven veel, maar hebben me uiteindelijk niet gegeven wat ik ervan verwacht had.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een jaar geleden gaf ik mijn huid nog een 5 en nu toch zeker een 7 en misschien zelfs wel een 7,5. Dat komt echt door Santa Verde en door dat apparaat van Nu Skin. Als ik het even niet gebruik dan zie ik het meteen aan mijn huid. Vriendinnen van dezelfde leeftijd hebben al ooglidcorrectie gehad, maar ik nog niet.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram