arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-monique-van-der-weelde-3

Het gezicht van: Monique van der Weelde

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique van der Weelde.

Monique is 26 jaar en eigenaresse van Soap Treatment Store.

26 jaar, dan ben je in de bloei van je huid!

“In theorie wel, maar ik merk wel aan mijn voorhoofd dat ik steeds meer lijnen krijg. Als ik ’s ochtends make-up opdoe, dan merk ik dat alles langer de tijd nodig heeft om bij te trekken. Het jonge is er een beetje vanaf, ik zie dat mijn huid de laatste jaren aan het veranderen is. Ik mag nog steeds niet klagen hoor. Ben ook pas 26 jaar, dus het zou ook niet heel goed zijn als ik nu al heel veel rimpels zou hebben.”

“Het is heel slecht, maar ik ga dus af en toe (gisteren nog) onder de zonnebank en dat zie ik wel terug aan mijn huid. Ik weet dat het niet goed is, maar ik heb het er toch wel voor over. Ik rook niet, ik drink niet en ik vind het gewoon belangrijk om er gezond uit te zien. Vooral in de winter vind ik mezelf zo bleek als ik niet onder de zonnebank ga. Ik vind het gewoon mooi, zo’n bruin kleurtje in mijn gezicht.”

“Ik deed eerst aan spray-tan, maar dat vind ik soms zo’n gedoe. Ik moet zeggen dat ik wel weer op zoek ben naar een goed merk. Dan ga ik stoppen met de zonnebank en weer sprayen.”

het-gezicht-van-monique-van-der-woude-2.

Wat is jouw huidverzorgingsrtiueel?

“Ik reinig mijn huid elke ochtend en avond met een cleanser, en daarna smeer ik mijn gezicht in met een goede dagcrème. Overdag wissel ik dan meestal de Blemisch Balm en de sheer teint met elkaar af. Ik vind Dermalogica gewoon een heel prettig merk. Het heeft geen hele sterke, specifieke geur en is gewoon fijn in gebruik. Maar ik zie ook echt dat mijn huid ervan is opgeknapt.”

“De sheer teint is een gekleurde dagcrème, echt zo fijn. Hij smeert lekker uit en heeft een kleurtje. In de winter gebruik ik medium en in de zomer dark. En het voordeel is dat hij ook SPF 20 heeft.”

“Ik sta ’s ochtends echt geen uren voor de spiegel om mijn gezicht te doen. Ik gebruik ook helemaal niet veel make-up. Ik doe eigenlijk alleen mijn wenkbrauwen en kan niet zonder mijn potlood van Anastasia. Daarna alleen nog een beetje mascara en soms nog een beetje eyeliner, maar that’s it.”

het-gezicht-van-monique-van-der-woude-1

“Gelakte nagels zijn echt mijn ding. Daar besteed ik ook veel tijd aan. Mooie nagels vind ik netjes staan, het ziet er gewoon verzorgd uit. Ik kan er niet tegen als er één klein stukje gechipt is, dan haal ik meteen alles eraf en doe ik het er opnieuw op. Mijn omgeving weet dat ik elke twee dagen een nieuwe kleur opheb.”

Wat is jouw beautyzonde?

“De zonnebank. Dat is mijn enige zonde, maar wel gelijk een hele grote natuurlijk. Ik heb een redelijk snelle pigmentopbouw en word gelukkig snel bruin, dus ik hoop dat de schade binnen de perken blijft. Ik vind het gewoon zo mooi. Als ik foto’s van mezelf zie van de zomer, waarin ik iets bruiner ben, dan vind ik dat me dat gewoon goed staat.”

Wat is jouw beautytip?

“Mijn tip is om je nagellak in de koelkast te bewaren. Eieren eruit en nagellak erin. Als je bij mij thuiskomt, dan zie je dat mijn hele koelkast vol staat met nagellak. Ik heb sommige kleuren al meer dan drie jaar en die zijn nog steeds helemaal top.”

“En olijfolie op je nagels. Als je klaar bent met het lakken van je nagels, olijfolie eroverheen. Hierdoor droogt je nagellak sneller, blijft het beter zitten, maar kan je ook meteen alles weer doen. Als je ergens tegenaan loopt dan gaat eerst de olie eraf en beschadig je niet je nagellak.”

het-gezicht-van-monique-van-der-woude-4

“Je kunt een nagelriemolie gebruiken, maar eigenlijk werkt olijfolie net zo goed. Ik vind het een hele fijne tip, al zeg ik het zelf.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Op dit moment niet zo hoog, een 7,5. Ik ben gestopt met de pil en op één of andere manier komt alles eruit. Een paar maanden geleden was mijn huid echt een stuk kalmer, maar nu heb ik last van onderhuidse ontstekingen. Mijn huid is echt zo onrustig.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram